1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Akdamar Adası’nda 10 dilde Konser
Akdamar Adası’nda 10 dilde Konser

Akdamar Adası’nda 10 dilde Konser

Akdamar/Ahdamar Adası’nda Kürtçe, Ermenice, Türkçe, Arapça, Farsça, İspanyolca, İngilizce, Yunanca, İbranice ve Latince şarkılar seslendirildi.

A+A-

Akdamar/Ahdamar Adası’nda Kürtçe, Ermenice, Türkçe, Arapça, Farsça, İspanyolca, İngilizce, Yunanca, İbranice ve Latince şarkılar seslendirildi. 
Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO), Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi tarafından Avrupa Günü kutlamaları kapsamında Akdamar Adası’nda 10 dilde konser düzenlendi. Birçok etnik grubun ziyarette bulunduğu Akdamar Kilisesi önünde Anka Müzik Topluluğu, Kürtçe, Ermenice, Türkçe, Arapça, Farsça, İspanyolca, İngilizce, Yunanca, İbranice ve Latince şarkılar seslendirdi. Yoğun katılımın yaşandığı konserde yağan yağmura rağmen yurttaşlar müzik ziyafetini 3 saat boyunca dinledi. 

VANTSO Başkanı Necdet Takva, farklı kültürlerin buluşması, farklı inançtan insanların bir araya gelerek farkındalık oluşturması için etkinliğin Akdamar Adası’nda düzenlediğini belirterek, “Bu tür etkinlikleri kentimizde farkındalık oluşturması için düzenliyoruz. Bu yıl aslında daha önemli bir farkındalık oluşturmak istedik. Biliyorsunuz Avrupa Birliği’nin geleceğinin tartışıldığı bir dönemdi. Avrupa Birliği’nin dünyanın en önemli sivil toplum organizasyonu olması münasebetiyle, farklılıkları ile bir birlik oluşturabileceği anlayışını egemen kıldıkları için bizler de burada Akdamar Adası’nda bu farkındalığı oluşturmak istedik” diye konuştu.
Konser 10 dilde seslendirilen Newroz parçası ile son buldu.


Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.