Akçakale Adası Arkeopark OLACAK

Akçakale Adası Arkeopark OLACAK

Ardahan Çıldır ilçesi sınırları içerisindeki Çıldır Gölündeki Akçakale adasının Arkeopark olması için Erzurum Atatürk Üniversitesi’nce çalışma başlatıldı.

A+A-
Ardahan Çıldır ilçesi sınırları içerisindeki Çıldır Gölündeki Akçakale adasının Arkeopark olması için Erzurum Atatürk Üniversitesi’nce çalışma başlatıldı.
 
Çıldır Gölündeki Akçakale adası tabii güzelliklerinin yanında birinci derece tarihi ve doğal sit alanı ilan edilmesi, adanın sahip olduğu zenginliğin ortaya çıkarılması kapsamında Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Eski Çağ Bölüm Başkanlığınca Doğu Anadolu’nun ilk ve tek Arkeoparkı olması için çalışmalar başlatıldı.
 
Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat fakültesi Eski Çağ Bölüm Başkanı Prof. Dr.Alpaslan Ceylan, “Akçakale Adası’nın inanılmaz bir tarih ve turizm potansiyeli var. Dolayısı ile bu potansiyel Çıldır ilçesi Ardahan ve Kars illerindeki turizm potansiyelini kat kat arttıracak bir zenginliktir. Bu aşamada Kültür ve Turizm Bakanlığı ile resmi işlemleri sonuçlandırmak üzereyiz.İnşallah 2011 yılı yaz sezonunda çalışmalara başlayacağız.Zaten Akçakale benim yıllardır üzerinde çalıştığım bir konudur” dedi.
 
Prof. Dr. Ceylan, Akçakale Adasının tarihi geçmişinin milattan önce (8) binli yıllara dayandığının tahmin edildiğini, bunun da Kars’ın antik kenti olan Ani Harabeleri’nin tarihi geçmişine yakın bulunduğunu ve kendisinin başlangıcında 2004-2005 yıllarında kısa sürelide olsa kazı çalışmalarının yapıldığını ifade etti. Prof. Dr. Ceylan, “Konuyla ilgili olarak Ardahan valisi Mustafa Tekmen ve Çıldır ilçe Kaymakamı Cevat Çelik’le de görüşerek gerekli olan yardım ve destekleri almayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 
Prof. Dr. Ceylan, ayrıca konu hakkında Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’la konuyu paylaştığını ve olumlu bir yanıt aldığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.