1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Donduran Soğuklar
AK Parti Milletvekili Çalkın, 'Özgürlük Yürüyüşü'ne Tepki Gösterdi

AK Parti Milletvekili Çalkın, 'Özgürlük Yürüyüşü'ne Tepki Gösterdi

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, DEM Parti'nin düzenleyeceği ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ne tepki gösterdi.

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, DEM Parti'nin düzenleyeceği ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’ne tepki gösterdi.

AK Parti Milletvekili Çalkın, Kürtleri istismar etmekle suçladığı DEM Parti'yi sert sözlerle eleştirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kars Milletvekili Adem Çalkın yaptığı yazılı açıklamada, DEM Parti'nin Kürt sorununu Abdullah Öcalan'dan ibaret gördüğünü ancak ülkede böyle bir sorunun kalmadığını iddia etti.

ÇALKIN’DAN DEM PARTİ’YE SERT SÖZLER

Çalkın, "DEM Parti Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç ve TBMM Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit yapmış oldukları zehir zemberek açıklamalarda, İmralı'da tutuklu olan terörist başı Öcalan için Kars'tan başlayarak bir yürüyüş tertip edeceklerini açıklamışlardır. Bu bozuk, provokatör zihniyet, aynı senaryo ve yalanlar ile Kürt halkına, demokratlara, sanatçılara, barışseverlere çağrıda bulunuyor. Kürtleri sürekli kendi karanlık emelleri için istismar eden, kullanmak isteyen bu yapılanma, batıl, kirli, kokuşmuş emelleri için Kürtlerin masum, temiz, vatansever kadınlarını, çocuklarını kaos çıkarmak için sokaklara çağırıyor.

Bu kadar zulmüne, şiddetine, suikastlarına, istismarlarına rağmen, PKK'yı kınayamayan, eylemlerine ses çıkarmayan, hatta sonuna kader desteğini eksik etmeyen, bu vatanın birliği ve dirliği ile alakası olmayan bu yapılanmanın, barışı, demokrasiyi savunması koca bir yalandan ibarettir. Bu büyük bir çelişkidir, bu kavramları kullanarak Kürtleri istismar etmektedirler. Gerçekten samimiyseler, Kürtler için hayırlı bir şeyler yapmak istiyorlarsa, 1 Şubat'ta katil Öcalan için değil, PKK'nın bölücü eylemlerinden vazgeçmesi, silahlarını bırakması için çağrıda bulunmaları gerekiyor. Kürt kardeşlerime, Karslı hemşerilerime, canlarıma, demokratlara, aydınlara sesleniyorum. Bu bölücü yapılanmanın pis emellerine alet olmayalım, bunların çağrılarına uymayalım. 1 Şubat'ta sokaklara inmeyerek, ülkemizde gerçek barışa, birliğe hep beraber hizmet etmiş olalım." İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.