Kar Yağışı Eğitimi Durdurdu.. Ağrı’da Okullar 11 Şubat’ta Tatil!

Kar Yağışı Eğitimi Durdurdu.. Ağrı’da Okullar 11 Şubat’ta Tatil!

Ağrı Valiliği, il genelinde etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışı nedeniyle köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

A+A-

Ağrı Valiliği, il genelinde etkisini sürdürmesi beklenen kar yağışı nedeniyle köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre 11 Şubat 2026 Çarşamba günü Ağrı genelinde kar yağışının devam edeceğinin öngörüldüğü belirtildi.

Açıklamada, hava koşullarının özellikle ulaşımda aksamalara yol açabileceği ve buzlanma riskinin yüksek olduğu vurgulandı.

KÖY OKULLARI VE TAŞIMALI EĞİTİM KAPSAMDA

Olumsuz hava şartları nedeniyle tedbir amacıyla il genelindeki tüm köy okullarında eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği ifade edildi. Aynı kararın taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören öğrenciler ile köy okullarında görev yapan öğretmenleri de kapsadığı bildirildi.

TELAFİ PROGRAMI UYGULANACAK

Eğitime verilen aranın ardından öğrencilerin oluşabilecek konu eksikliklerinin, öğretmenler tarafından uygulanacak telafi eğitim programlarıyla giderileceği kaydedildi. Valilik, yurttaşların ve eğitim camiasının güncel duyuruları takip etmesi gerektiğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.