1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Afrin'de Türkiye Protestosu
Afrin'de Türkiye Protestosu

Afrin'de Türkiye Protestosu

Türkiye’nin Afrin’e yönelik saldırı girişimlerini, Afrinliler büyük bir gösteriyle protesto etti.

A+A-

Türkiye’nin Afrin’e yönelik top saldırıları ile geniş kapsamlı operasyon hazırlıkları Afrinliler tarafından büyük bir gösteri ile protesto edildi. Türkiye'nin bölgeye dönük saldırı tehditlerine karşı uluslararası güçlerin sessiz kalmasını da protesto eden Afrinlilerin neredeyse tamamı sokağa çıkarak protesto gösterisine katıldı.

Afrin’de 7’den 70’e herkesin katıldığı yürüyüş Kürt Kızılayı (Heyva Sor a kurd) binasının önünden başladı. Kentin ana caddelerinde yürüyen göstericiler, miting için Afrin’deki 19 Temmuz Stadyumu önünde toplandı.

ANHA’da yer alan habere göre, her halktan, inançtan kesimler ile tüm siyasi parti, sivil toplum örgütü ve Özerk Yönetim’in katılımıyla yapılan yürüyüşe, YPG ve YPJ’liler, Afrin Anti Terör Timleri, Asayiş Özel Güçleri, Trafik polisleri ile Öz Savunma Birlikleri kendi resmi üniformaları ile katıldılar.

Göstericiler PKK lideri Abdullah Öcalan’ın ile çatışmalarda yaşamlarını yitiren YPG ve YPJ üyelerinin fotoğraflarının yanı sıra TEV-DEM, Kongreya Star, Afrin Demokratik Özerk Yönetimi, YPG, YPJ, Asayiş ve Öz Savunma Birlikleri’nin amblemlerini de taşıdılar.

afrin.jpeg

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.