1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. (Özel Haber) Sahan Bombası Yeniden Yapıldı
Açlık Grevlerine Destek EYLEMLERİ

Açlık Grevlerine Destek EYLEMLERİ

12 Eylül'den bu yana devam eden süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine destek amaçlı yürüyüşler düzenlenecek.

A+A-

Cezaevlerinde 12 Eylül’den bu yana devam eden süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine destek amaçlı yürüyüşler düzenlenecek. Bölgede halka alanlara çıkma çağrısı yapıldı. 

AĞRI

Ağrı’da yarın saat 12.00’da BDP İl binası önünde toplanacak olan kitle, yürüyüş ile AKP İl binası önüne kadar gelerek, siyah çelenk bırakıp basın açıklaması yapılacak. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy’un da katılacağı yürüyüşle ilgili yapılan açıklamada halka kepenk kapatarak, yaşamı durdurma çağrısı yapıldı. Açlık grevlerin sürdüğü Taşlıçay, Diyadin, Doğubayazıt, Patnos İlçeleri’nde ise BDP İlçe binaları önünde saat 10.00’da kitlesel basın açıklamaları yapılacak.

KARS

Protesto gösterisinin olacağı kentlerden biri olan Kars’ta ise yarın saat: 11.00’de BDP İl binasından AKP il binasına kadar kitlesel yürüyüş yapılacak. BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve belediye başkanlarının da katılacağı yürüyüşe Digor ve Pazarcik’tan da kitlesel katılım olacak. Kağızman’da ise saat 10.00'da BDP ilçe binasından AKP ilçe binasına kadar yürüyüş yapılarak siyah çelenk bırakıldıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapılacak.

IĞDIR

Iğdır’da açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yarın saat 12.00’deBDP il binasının önünde toplanacak olan kitle AKP il binasına yürüyüş düzenleyecek. BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Halfeli Belediye başkanı ve ilçe örgütü ile Tuzluca İlçesi’nden de katılım olacak.

ARDAHAN

Ardahan’da yarın cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla BDP öncülüğünde BDP İl binası önünde saat 10.00’da basın açıklaması yapılacak. Basın açıklaması sonrası dönüşümlü ve süresiz açlık grevi başlatılacak. Açlık grevine ilçeler de destek verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.