Abdullah Gül, 'Adaylığım Söz Konusu Değil'

Abdullah Gül, 'Adaylığım Söz Konusu Değil'

Abdullah Gül, “Her şeyi geride bıraktım” diyerek cumhurbaşkanlığına adaylığının söz konusu olmadığını açıkladı.

A+A-

24 Haziran'da muhalefetin "ortak adayı" olarak çıkacağı iddia edilen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül açıklama yaptı. Gül, "Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesiyle başlayan hareket benim dışımda gelişti. Çok geniş bir mutabakat olursa üzerime düşeni yapmaktan kaçmayacağımı söyledim. Geniş bir mutabakatın ortada olmadığı gözükmüştür. Adaylığımla ilgili bir süreç söz konusu değildir" dedi. 

Ayazağa Kasrı'nda gazetecilerle bir araya gelen eski Cumhurbaşkanı Gül, "Erken bir seçime gidiliyor, seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum. İç ve dış şartlar içerisinde büyük zorluklarla karşı karşıya. Barışa ve huzura ihtiyaç varken, daha çok kutuplaşma ve kaygı ortamı var. Tarihimizin çok ciddi beka sorunları  ile karşı karşıyayız. Ekonomik sorunların da ciddi boyutlara ulaştığınızı görüyoruz" diye konuştu.

"Türkiye için neyi iyi olduğunu konuşmaktan çok siyasi manevraları kişiler üzerinden saldırılarla meşgulüz" diyen Gül, Türkiye pozitif bir gündem içerisinde değil. Bu ortamda seçimlere gidiyoruz. Bu çerve içerisinde benim ismimde yoğun şekilde gündemde. Bir faninin ulaşabileceği tüm mevkilere ulaşmış vaziyetteyim ve bunlar geride kalmış şeyler. Şerefle temsil ettim,. Ne ben ne de ailem herhangi bir beklenti içinde değiliz" açıklamasında bulundu. 

"Kimseyle herhangi bir şahsi meselem yok"

11. cumhurbaşkanı Gül,  "Cumhurbaşkanlığından sonra aktif siyaset içinde olmadım. Arkadaşlarımın düğünlerine bile gidemedim. Bu şu anlama da gelmezdi, bilgilerimi, tecrübelerimi paylaşmayacağım. Günü geldi hain darbe teşebbüsü çıktığında arkama bakmadan üstüme düşeni yaptım. Bazen de temel hak ve özgürlüklerle ilgili haksızlıkları gördüğümde düşüncelerimi paylaşmaktan da geri kalmadım. Seçimlerin erkenden yapılacağının anlaşılması üzerine Temel Karamollaoğlu'nun ismimi zikretmesi benim dışımda gelişmiştir. Benim organize ettiğim bir süreç değildir" dedi. 

"Benim siyaset tecrübe ve anlayışıma güvenenlerin talebinden ortaya çıkmıştır" diyen Gül açıklamasına şöyle devam etti: "Ben de geniş bir mütabakat olursa üstüme düşeni yapmaktan çekinmeyeceğimi söylemişimdir. Toplumun büyük bir kesiminden böyle bir talep olursa gerekeni yaparım. demiştim. Temel Bey'in çabalarını takdirle karşılıyorum. Temel Bey'in çabaları sonrası geniş bir mütabakat  ortaya çıkmamıştır. Bu nedenle adaylığım söz konusu değildir. Tarih karşısında vicdanen sorumluyum. Hakkımda söylenen bir çok şeylerle ilgili çok konuşmak istemiyorum. Kimseyle herhangi bir şahsi meselem yok, sıkıntım da yok. Sadece politikalar ve gelecek vizyonu ile ilgileniyorum. Benimle ilgili zaman zaman saygısızlık boyutuna ulaşan açıklamalarına şunu söylüyorum. Benimle ilgili sözlerini avuçlarının aralarına başlarını alarak bir mukayese etsinler. Tavsiyem, uyarım daha yapıcı bir şekilde kampanya yürütülmeli. Türkiye'nin geleceği, hukukun üstünlüğünden, kuvvetler ayrılığının gerçekleşmesinden, liyakat, şeffaflık ve hesap verilebilirlik üzerinden geçiyor. Ben şu anki pozisyonumu ilan ettikten sonra polemik olsun istemiyorum, sorularınızı almayacağım." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.