1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriye’ye İlk Kez Gelişmiş Füze Savunma Sistemi
ABD'den Özgür Gündem Açıklaması

ABD'den Özgür Gündem Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı, Özgür Gündem gazetesinin kapatılmasıyla ilgili "Bağımsız bir medya kuruluşunun kapatıldığını gördüğümüzde her zaman endişe duyarız, bu konuda çok net olduk” açıklaması yaptı.

A+A-

Amerika Birleşik Devleti (ABD) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner,Özgür Gündem’in kapatılmasıyla ilgili “Endişeliyiz” açıklaması yaptı.

Toner, günlük basın brifinginde, Özgür Gündem gazetesinin kapatılması ve gazetecilerinin gözaltına alınmasıyla ilgili bir soruyu da yanıtladı.

“Bağımsız bir medya kuruluşunun kapatıldığını gördüğümüzde her zaman endişe duyarız, bu konuda çok net olduk” diyen Toner “Türkiye’yi bu türden adımların, özgür ve bağımsız medya dahil, demokratik kurumlar üzerinde yapacağı etkiye dair duyarlı olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

Ne olmuştu?

İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi dün (16 Ağustos) Özgür Gündem Gazetesi’ni “örgüt propagandası” suçlamasıyla kapattı. Kararda kapatılmanın “geçici” olduğu belirtilmekle beraber ne kadar süre kapalı kalacağına ifade yer almadı.

Gazetenin kapatılmasından kısa süre sonra Özel Harekat Polisi, gazetenin Beyoğlu’ndaki binasına baskın yaptı. Bazı çalışanları GBT yaparak bırakan polis, 22 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında gazete editörleri, genel yayın yönetmeni, ayrıca gazeteye röportaj için gitmiş olanİMC TV muhabirleri de var.

Baskına tepkiler sürerken, gazetenin eski genel yayın yönetmeni ve yazarı olan Eren Keskin, yazarları Ragıp Zarakolu ve Filiz Koçali, gazetenin Yayın Danışma Kurulu Üyesi ve yazarı Aslı Erdoğan, gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı'nın evlerine de polis baskın yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.