1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Abd’den Menbiç Açıklaması
Abd’den Menbiç Açıklaması

Abd’den Menbiç Açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında ABD ile Türkiye’nin Menbic konusunda anlaştıklarına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Türkiye ve ABD'nin Menbic konusunda anlaştığına ilişkin haberleri doğrulamadığını söyledi.

Toner' başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuyla ilgili soruya verdiği yanıtta, "Türkiye ile ABD'nin YPG'yi Menbic'ten çıkartma adına anlaştığını ilk kez duyuyorum. Böyle bir anlaşma olduğunu doğrulayamam" dedi.

“YPG koalisyonun bir parçasıdır”

Toner, Suriye'nin kuzeyinde YPG ile yoğun olarak birlikte çalıştıklarına da değinerek, "DAİŞ'e karşı etkili bir savaş gücü oldular. Geniş koalisyonun bir parçasılar. YPG'nin bazı unsurları ile ilgili kaygılarını anlıyoruz, biz de verdikleri sözleri tutmalarını istemiştik, öyle de yaptılar" diye konuştu.

Mark Toner, terör örgütü DAİŞ'in lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin önceki gün yayınlalan, DAİŞ üyelerine aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelere saldırmaları çağrısı yapan ses kayıtlarına ilişkin bir soruya da "DAİŞ’i yok etmek için Irak ve Suriye'de mücadele sürüyor, hiçbir ses kaydı da bunu değiştiremez" karşılığını verdi.

Ne olmuştu?

Türkiye medyasında yer alan haberde, ABD ile Türkiye arasında Menbic konusunda anlaşma sağlandığı duyurulmuş, PYD'nin, Türk - ABD görev gücü denetiminde bölgeden çıkarılacağını öne sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.