ABD’de Çifte Silahlı Saldırı

ABD’de Çifte Silahlı Saldırı

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı El Paso'da 20 kişinin öldüğü, 26 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıdan kısa bir süre sonra bu kez de Ohio'da silahlı saldırı düzenlendi.

A+A-

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı El Paso'da 20 kişinin öldüğü, 26 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıdan kısa bir süre sonra bu kez de Ohio'da silahlı saldırı düzenlendi. Gelen ilk bilgilere en az 10 kişi hayatını kaybederken 7 kişi de ağır yaralandı.

ABD'de bir gecede ikinci silahlı saldırı gerçekleşti. Meksika sınırında bulunan Teksas'a bağlı El Paso'da silahlı bir saldırganın 20 kişiyi öldürüp, 26 kişiyi yaraladığı katliamdan birkaç saat sonra benzer bir silahlı saldırı haberi Ohio'dan geldi. Silahlı bir kişinin Daytona kentinde ateş açtığı ve ilk bilgilere göre en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırıda 7 kişi de ağır yaralandı. Görgü tanıkları, saldırganın etkisiz hale getirildiğini ileri sürdü.

Daytona bölgesinde birçok tıp merkezini işleten Kettering Sağlık Ağı Sözcüsü Elizabeth Long, hastanelere çok sayıda kişinin yatırıldığını söyledi.

Sosyal medyadan yayılan tüm bilgilere ve komşu ülke Meksika'da basının detaylar vererek saldırıyı haberleştirmesine rağmen ABD medyası sessiz kaldı.

Haberin öncesi

AVM'ye Saldırı: 20 Ölü

ABD'nin Teksas eyaleti Valisi Greg Abbott, yaptığı basın açıklamasında, El Paso kentindeki Cielo Vista alışveriş merkezi içindeki Walmart mağazasında düzenlenen saldırıyı "iğrenç ve anlamsız bir şiddet eylemi" olarak nitelendirdi ve olaya ilişkin tüm güvenlik ekiplerini bölgeye yönlendirdiklerini belirtti.

Elde edilen en son bilgilere göre saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 20'e ulaştığını aktaran Abbott, yaralanan 26 kişinin de çevre hastanelerde tedavi altına alındığını ifade etti.

“Nefret suçu olabilir”

Öte yandan El Paso Polis Şefi Greg Allen, saldırganın bir gün öncesinden bir manifesto yayımladığını ve nefret içerikli paylaşımlarda bulunduğunu belirterek, saldırının "muhtemel nefret suçu" olabileceğini vurguladı.

El Paso polis merkezi yetkilileri, yerel saatle sabah 10 civarında saldırı ihbarı aldıklarını ve bölgeye ulaştıklarında içinde en az 3 bin kişinin bulunduğu mağazada çok sayıda insanın saldırgan tarafından vurulmuş olduğunu gördüklerini belirtti.

Yetkililer, şüphelinin 21 yaşındaki Patrick Crusius adlı bir Amerikalı olduğunu ve kendisinin gözaltına alındığı duyurdu.

Trump'tan açıklama

Beyaz Saraydan da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapılmış, Trump'ın saldırıya dair bilgilendirildiği ve konuyu yakından takip ettiği belirtildi.

ABD’de AVM’ye Silahlı Saldırı: 20 Ölü

ABD’de AVM’ye Silahlı Saldırı: 20 Ölü

ABD’de AVM’ye Silahlı Saldırı: 20 Ölü

ABD’de AVM’ye Silahlı Saldırı: 20 Ölü

ABD’de AVM’ye Silahlı Saldırı: 20 Ölü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.