1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dersimli Dilan Yeşilgöz, Hollanda’nın Yeni Başbakanı Olabilir mi?
ABD | Trump İlk Defa Maske Taktı

ABD | Trump İlk Defa Maske Taktı

ABD Başkanı Donald Trump, Coronavirus (Covid-19) salgınının ülkede görülmeye başlamasından beri ilk defa maskeyle görüntülendi.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump Coronavirus (Covid-19) salgınının ülkede görülmeye başlamasından beri ilk defa maskeyle görüntülendi.

Salgınının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülkede Trump, maske takmaması nedeniyle ağır şekilde eleştiriliyordu. Euronews’in aktardığı habere göre Washington yakınlarındaki Walter Reed Askeri Hastanesi'nde savaş gazilerini ziyaret eden Başkan, üzerinde Beyaz Saray forsu bulunan siyah bir maske taktı.

trump-maske.jpeg

2 ASKERİ ÜS KARANTİNAYA ALINDI

Öte yandan Japonya'nın Okinawa eyaletindeki ABD askeri personelinde Covid-19 tespit edilmesi üzerine adadaki 2 askeri üssün karantinaya alındığı bildirildi.

ABD üslerindeki 61 personelin Covid-19 testlerinin pozitif çıkması sonucunda, vakaların görüldüğü Futenma Deniz Piyade Hava İstasyonu ve Hansen üslerine giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Vakaların, 4 Temmuz ABD Kurtuluş Günü kutlamaları için ada kumsalında askeri personele yönelik düzenlenen partiler sonrası doğrulanması dikkat çekti.

ABD’DE CORONA BİLANÇOSU

Dünyadaki Covid-19 verilerinin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, ABD'de virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 72 bin 473 artarak 3 milyon 293 bin 532'a ulaştı. Ülkede, virüs nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise son 24 saatte 851 artarak 136 bin 720'ye çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.