Abd Sandık Başına Gidiyor

Abd Sandık Başına Gidiyor

ABD’de halk, 45. başkanını belirlemek için bugün sandığa gidiyor.ABD’de seçmenler ülkenin 45’inci başkanını seçmek için bugün sandığa gidiyor.

A+A-

ABD’de halk, 45. başkanını belirlemek için bugün sandığa gidiyor.

ABD’de seçmenler ülkenin 45’inci başkanını seçmek için bugün sandığa gidiyor. ABD halkı aylar süren seçim kampanyalarının ardından Demokratların başkan adayı Hilary Clinton ile Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump arasında karar verecek. Aynı zamanda halk ABD Kongresinin 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi kanadının tamamı, 100 üyesi bulunan Senatonun üçte biri ve bazı vekiller için de oy kullanacak. Doğusu ile batısı arasında 3 saat farkı bulunan ülkede oy kullanma işlemi ise, eyaletlerin yer aldığı saat dilimine göre değişecek. İlk sandıkların ise TSİ 03:00’dakapanması bekleniyor. 230 milyon kayıtlı seçmenin bulunurken, erken oy kullanma sistemi sayesinde seçmenin bir kısmının oy kullandığı ifade ediliyor. Bugünkü seçimlerde yaklaşık 150 milyonun oy kullanması bekleniyor.

Seçim kampanyası boyunca sıra dışı açıklamalarla dikkat çeken Trump ile kişisel postalarıyla gündemden hiç düşmeyen Hilary Clinton arasındaki yarışın nasıl sonuçlanacağı merak konusu. Clinton ve Trump, seçim sonuçlarını seçim kampanyalarının merkezleri olan New York’ta takip edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.