1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selahattin Demirtaş ve Ahmet Türk’ten Mesaj
'ABD Doları'nın Önlenemeyen Yükselişi

'ABD Doları'nın Önlenemeyen Yükselişi

ABD doları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon'daki konuşmasının ardından Türk lirası karşısında yeni bir rekor kırarak 7.22 seviyesine ulaştı.

A+A-

ABD dolarının, Türk lirası karşısındaki önlenemeyen yükselişi sürüyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu akşam Trabzon Valiliğinin düzenlediği yemekte yaptığı konuşmanın hemen ardından ABD doları bir rekor daha kırarak 7.22 seviyesini gördü. Avro ise 8.21'e ulaştı.

Erdoğan valilik yemeğinde yaptığı konuşmada dövizdeki kur artışına karşı iş çevrelerini dolar almamaları çin sert uyarılarda bulunarak, "B planını C planını uygulamak zorunda kalırım bunu da böyle bilesiniz" demişti:

"Milletimiz müsterih olsun. Sanayicilerimize sesleniyorum. Bankalara saldırarak oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. Battık gittik işi sağlama alalım yoluna tevessül etmeyin. Ederseniz yanlış yaparsınız. Bu milleti ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değil, sanayicinin tüccarın da görevidir. B planını C planını uygulamak zorunda kalırım bunu da böyle bilesiniz." 

Bu açıklamanın ardından tarihi bir rekora imza atan ABD doları 7.22 seviyesini gördü. Avro ise 8.21'e ulaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.