1. HABERLER

  2. Abamüslüm Güven'e HİZMET PLAKETİ
Abamüslüm Güven'e HİZMET PLAKETİ

Abamüslüm Güven'e HİZMET PLAKETİ

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven'e Ardahan Üniversitesi'nin kuruluşuna katkılarından dolayı 'Hizmet onur Plaketi' verildi.

A+A-
Ardahan Üniversitesi’nin akademik yılı açılış töreninde, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven'e üniversitenin kuruluşuna katkılarından dolayı 'Hizmet Onur Plaketi' verildi.
 
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesinin Akademik yılı açılışında yaptığı konuşmada, “Bilime sahip olanlar, bilime değer veren ülke ve insanlar hayata daha hakim olurlar.” dedi.
 
Ardahan Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene; Ardahan Valisi Mustafa Tekmen, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Gürcistan Ahıska Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tina Gelashvilli, Gürcistan Ahılkelek Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Roin Kovrelişvili, çok sayıda yetkili ve öğretim görevlisi katıldı.
 
Çeşitli plaketlerin verildiği törende Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven’e de Ardahan Üniversitesi’nin kuruluşuna katkılarından dolayı “Hizmet Onur Plaketi” verildi.
 
Törene katılan YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Ömer Demir, Ardahan’da üniversitenin önemli bir misyonu üstlendiğini, özellikle sınır ili olması nedeniyle bölgede bir sinerjinin yakalandığını ifade ederek, “Türkiye'de böyle yeni kurulan üniversiteler hızlı bir gelişme gösteriyorlar. Aynı zamanda bulundukları bölgeyi de geliştiriyorlar. Bu anlamda biz de yönetim olarak tam destekliyoruz. Biz üniversitelerin uluslararası boyut kazanmasını istiyoruz.” diye konuştu.
 
Akademik yılı açılış töreninin sonunda da Kafkas Üniversitesi Konservatuar Bölümü öğrencileri tarafından bir müzik dinletisi sunuldu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum