1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Türkiye ve Azerbaycan'dan Askeri Tatbikat
895 IŞİD’li Kamptan Kaçtı

895 IŞİD’li Kamptan Kaçtı

Türkiye’nin operasyonu sırasında göçmen kapına yapılan saldırı sırasında Eyn Îsa’daki kampta tutulan 895 IŞİD’li kaçtı.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bombardımanı sonucu Eyn Îsa’daki kampta tutulan çok sayıda IŞİD’li kaçtı. Bölgedeki kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kamptan 895 IŞİD’li kaçtı. IŞİD’lilerin kamptan ve çevresinden ele geçirdikleri silahlarla Halidiye köyüne kaçtıkları bildirildi.

IŞİD’lilerin Halidiye köyünde Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) yönelik saldırıya geçtiği ve Uluslararası Koalisyona ait uçakların köy üzerinde uçuş yaptığı belirtildi. Uçakların henüz bir müdahalede bulunmadığı öğrenilirken, kamp içinde de silahlı IŞİD’lilerin olduğu bilgisi edinildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi de, Eyn Îsa’da IŞİD’lilerin tutulduğu kamptan bazılarının kaçtığını duyurdu. Özerk Yönetim, “BM Güvenlik Konseyi’nde yer alan tüm devletler, DAİŞ’e karşı oluşturulan Uluslararası Koalisyon, Arap Birliği, Avrupa Birliği ve tüm insan hakları örgütleri bir krizin yaşanmaması için acil müdahalede bulunulmalı” çağrısı yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.