1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars | "Vergi Borcu" Yapılandırma Çağrısı
8. Kars Aşıklar Bayramı Sona ERDİ

8. Kars Aşıklar Bayramı Sona ERDİ

Kars Belediyesi'nce organize edilen '8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı' ödül töreniyle sona erdi.

A+A-

Kars Belediyesi'nce organize edilen "8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı" ödül töreniyle sona erdi.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda ki ödül töreni kapsamında teknik kurula plaketleri Kars Valisi Eyüp Tepe tarafından verildi.

Akademisyenler ve yazarlardan oluşan jüri üyeleri ise plaketlerini Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un elinden aldı.

Yarışma kapsamında yapılan atışma, hikayeli türkü, leb değmez, divan ve muaamma dallarında dereceye giren aşıklara da başarı belgeleri ve plaketleri Kars Belediyesi başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleri tarafından verildi.

Vali Tepe, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, aşıklar bayramının dolu dolu geçtiğini ve 3 gün süren bir maratonun ardından sona erdiğini söyledi.

Daha önce de aşıkların düzenlediği programlara katıldığını anımsatan Tepe, "İtiraf etmeliyim en canlısı, en görkemlisi bu aşıklar bayramıydı. 3 gün gibi aslında bana göre uzun bir periyotta sürmesine rağmen başladığı günden bittiği ana kadar salonda en ufak bir heyecan azalması olmadı. Bu manada çok takdire şayan bir katılımcı ilgisi vardı" dedi.

Belediye Başkanı Bozkuş da aşıklar bayramını geçmişteki gelenek ve göreneklerini tekrar yaşatmak amacıyla yaptıklarını ifade etti.

Bunu da sazın ve sözün ustaları aşıklar aracılığıyla yaptıklarına değinen Bozkuş, "Bu anlam içerisinde biz kendilerine bu imkan ve olanağı sağladık. Tabii eksiğimiz ve hatamız olmuş olabilir. İnşallah onlar bizi bu konuda bağışlamışlardır" diye konuştu.

Vali Tepe ve Başkan Bozkuş, konuşmalarının ardından salonda bulunan aşıklarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.