1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. 77 Yaşındaki HDP Ağrı eski Milletvekili Halil Aksoy Tutuklandı
77 Yaşındaki HDP Ağrı eski Milletvekili Halil Aksoy Tutuklandı

77 Yaşındaki HDP Ağrı eski Milletvekili Halil Aksoy Tutuklandı

Önceki dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili 77 yaşındaki Halil Aksoy tutuklandı.

A+A-

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Ağrı eski milletvekili Halil Aksoy’un (77) dün sabah saatlerinde gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı ortaya çıktı.

Hakkında bulunan kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle tutuklanan Aksoy, Metris Cezaevi’ne gönderildi. Aksoy’un ağır sağlık sorunları olduğu belirtilerek serbest bırakılması istendi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Aksoy’un tutuklanmasını sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda duyurdu.

Bakırhan paylaşımında “Önceki dönem Ağrı milletvekilimiz Halil Aksoy, dün sabah kesinleşmiş cezası nedeniyle tutuklanarak, Metris Cezaevi’ne gönderildi. Çeteler ve katilleri hukuku bükerek kollayanlar, siyasetçilere ve muhaliflere ise düşman hukukuyla yaklaşmaktadır. Bu adaletsiz ve çürümüş düzeni değiştireceğimize söz veriyoruz. 77 yaşında ve ağır sağlık sorunları olan Aksoy, cezası ertelenerek bir an önce tahliye edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Aksoy’un “örgüt üyeliği“ iddiasıyla yargılandığı bir davada mahkemenin hakkında açıkladığı 8 yıl 9 aylık hapis cezasının kesinleşmesi üzerine tutuklandığı ve Metris R Tipi Cezaevi’ne götürüldüğü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.