70 bin Sivil Evini Terk Etmek Zorunda Kaldı

70 bin Sivil Evini Terk Etmek Zorunda Kaldı

Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Sözcüsü, bölgede yaşanan insani dramdan dolayı uluslararası toplumu müdahale etmeye çağırdı.

A+A-

Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyine düzenlediği askeri harekat nedeniyle yaşanan insani drama ilişkin bilgi veren Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Sözcüsü Kemal Akif, 70 binden fazla sivilin evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

Evlerini terk etmek zorunda kalan sivillerin sayısının 70 bini geçtiğini aktaran Akif “Dirbesiye ve Resulayn neredeyse tamamen boşalmıştır. Birinci gün Resulayn'a 7, Eyn İsa’ya 2 hava saldırısı gerçekleşmiştir. İkinci gün ise Resulayn'a 7, Tel Abyad'a 3, Eyn İsa ve Derik’e 2’şer hava saldırısı düzenlenmiştir” dedi.

BUGÜN 7 BİN KİŞİ DAHA EVİNİ TERK ETTİ

Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Sözcüsü’nün verdiği bilgilere harekatın üçüncü güne girdiği 11 Ekim’de ise saldırılardan dolayı 7 binden fazla göçmenin bulunduğu Mabruka Kampı’nı başka bir bölgeye taşındı.

Göçmenlerin temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Akif, son olarak bölgede yaşanan insani dramdan dolayı uluslararası toplumu müdahale etmeye çağırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.