1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Soylu’dan Bayram Sonunda Uzlaşma Çağrısı
45 Dakikalık ‘Evet’ Zirvesi

45 Dakikalık ‘Evet’ Zirvesi

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü’nde yaklaşık 45 dakika baş başa görüştü.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile 45 dakika baş başa görüştü. Daha önce MHP’den farklı bir kampanya yürüteceklerini belirten Binali Yıldırım, iddiaya göre görüşmede “ortak miting yapma” önerisinde bulundu. 
Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Çankaya Köşkü’nde yaklaşık 45 dakika baş başa görüştü. Ak Parti ve MHP tarafından hazırlanan ve 10 günlük bir maratonla meclisten geçirildikten sonra 12 gün mecliste bekletilen ve 7 gündür de Cumhurbaşkanı tarafından bekletilen tasarıya ilişkin yapılan görüşmede referandum kampanyası ele alındı. 

Yapılan anketlerin düşük gelmesi üzerine referandumda “nasıl evet çıkarılacağına” ilişkin karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan zirvede, AK Parti kanadı özellikle MHP’nin desteğine duyulan ihtiyacı gündeme getirdi. Bahçeli’nin de kendisini riske atarak verdiği desteğe işaret ettiği ve bunun için elinin güçlendirilmesi gerektiği talebinde bulunduğu ileri sürüldü. Bunun da olası bir koalisyon talebi olarak algılandığı belirtiliyor. 
Kimi iddialara göre de, tasarı meclisten geçtikten sonra kampanyayı MHP ile değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yürüteceklerini ilan eden Başbakan Yıldırım’ın MHP tabanının referandumdaki tutumu karşısında Bahçeli’den ortak miting düzenleme talebinde bulunduğu ileri sürüldü. Ayrıca, Yıldırım’ın Bahçeli’ye verdiği destekten dolayı teşekkür ettiği ancak, son grup toplantısında Erdoğan’ın Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile kıyaslanmasının yarattığı kırgınlığı paylaştığı ileri sürüldü.
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.