1. HABERLER

  2. 30 Ağustos Zafer Bayramı KUTLANDI
30 Ağustos Zafer Bayramı KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü kutlamaları, yurdun dört bir yanında ve dış temsilciliklerde düzenlenen törenle kutlandı.

A+A-
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü kutlamaları, yurdun dört bir yanında ve dış temsilciliklerde düzenlenen törenle kutlandı.
KARS
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü Kars Valiliği önünde düzenlenen törenlerde coşkuyla kutlandı.

Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde Kars Valisi Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un askerleri ve halkı selamladı.
Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Kurmay Yüzbaşı Özcan Kurt, "Türk tarihinin şanlı sayfalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88'ncı yıldönümünü milletçe huzur ve güven içinde kutlamanın sonsuz mutluluğunu, haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz” dedi.


Törenler öğrencilerin şiirler okumasıyla devam etti. Resmi geçitte vatandaşlar askerlere ilgi gösterdi. Ellerinde Türk Bayraklarıyla tören alanına toplanan kalabalık askerlere sevgi gösterisinde bulundu.

DAİRE MÜDÜRLERİ AYAKTA, VATANDAŞ GÜNEŞ ALTINDA
Kars'taki kutlamalarda protokol çadırında yer bulamayan daire müdürleri, töreni protokol çadırının arka tarafında, çok sayıda kişi de güneş altında izledi.
Protokolünün yanı sıra üst rütbeli askerler ile vali yardımcıları oturduğu protokol çadırında yer bulamayan daire müdürleri hükümet konağının önünde bulunan gölgelik alanda kutlamaları izlediler
Törenlere, Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Salih Otlu, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, , Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, daire amirleri, gazi aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
BÖLGEDE BAYRAM COŞKUSU

ERZİNCAN
Erzincan'da Zafer Bayramı kutlamalarında ‘Erzincan Ergenekon davası'nda yargılanan Orgeneral Saldıray Berk'in yerine atanan 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman'ı, Kurmay Başkanı Tümgeneral Ergüder Toptaş temsil etti. Belediye önünde Atatürk Anıtına Vali Abdulkadir Demir, Garnizon Komutanı olarak da Tümgeneral Ergüder Toptaş, Belediye Başkanı Ak Parti'li Yüksel Çakır çelenk koydu. Ordu Caddesi'nde yapılan törenlerde Vali Demir, Tümgeneral Ergüder Toptaş, Belediye Başkanı Çakır halkın bayramını kutladı. Mehmetçik geçiş töreni sırasında Harbiye Marşını söyledi. Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle’nin de izlediği geçiş törenine ‘UH-1' ve ‘Sikorsky' helikopterler eşlik etti.

IĞDIR
Iğdır’daki törenlere Erzurum Özel Yetkili 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanan Belediye Başkanı BDP'li Mehmet Nuri Güneş'in vekili Hüseyin Malk, katılmadı. Vali Amir Çiçek, Zübeyde Hanım Bulvarı'ndaki Atatürk anıtına çelenk koyarken yanına Ak Parti Iğdır Milletvekili Ali Güner, Garnizon ve 5'inci Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Hasan Nevzat Daşdeler, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İşgören'i aldı. Vali Çiçek, Belediye Başkan Vekili olmadığı için Albay Hasan Nevzat Daşdeler’le birlikte ikili olarak halkın bayramını kutladı.

AĞRI
Ağrı’daki törenlerde ise Vali Ali Yerlikaya, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, Belediye Başkanı Ak Parti'li Hasan Arslan hazır bulundu. Erzurum Caddesi'ndeki Adliye Sarayı önünde yapılan kutlamalara katılan protokoldekilerden sadece Tuğgeneral Hakan Atınç’ın eşi Ceren Atınç'ın bulunduğu görüldü. Vali Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın eşi Nurgül Arslan’ın yerleri ise boş kaldı.

ARDAHAN
Ardahan'daki Kongre Caddesi'nde yapılan kutlamalara Vali Mustafa Tekmen ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin eşleriyle, Belediye Başkanı Ak Parti'li Faruk Köksoy ise eşsiz olarak katıldı.

ERZURUM
Erzurum’daki törenlerde Vali Sebahattin Öztürk, 9’uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Ahmet Küçükler eşleriyle birlikte hazır bulundu. Protokol çadırının sağ tarafında sinyal bozucu bir Jammer’in çalıştırıldığı görüldü. Geçit töreni sırasında üç askeri jet uçak, alçak uçuş yaptı. Aileleri ile birlikte bayrama katılan çocuklar Mehmetçiklere ellerindeki bayrakları salladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.