1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hem Yaz Sıcağına Hem Ocak Ateşine Direniyorlar
3 bin Polis Başbakanı KORUDU

3 bin Polis Başbakanı KORUDU

Başbakan Erdoğan, 3 bin civarı polisle Göktürk 2 uydusunu fırlattı.

A+A-

Başbakan Erdoğan'ın 3 bin civarı polisle Göktürk 2 uydusunun fırlatılmasını canlı yayından takip etmek amacıyla gittiği ODTÜ'de polis öğrencilere müdahale etti. Öğretim üyesi Ergut, polisin 30 saniyede bir gaz bombası attığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzaya gönderilecek Göktürk 2 uydusunun fırlatılmasını canlı yayından takip etmek amacıyla, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nde yapılacak törene katılmak için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ne (ODTÜ) gidince polisle öğrenciler arasında çatışma yaşandı.

 

ODTÜ'deki eylem sırasında polisin attığı gaz bombası başına isabet eden üniversite öğrencisi beyin kanaması geçirdi.

 

Türkiye'nin ilk askeri keşif ve gözetleme uydusu Göktürk-2'nin fırlatılma törenine katılmak üzere ODTÜ'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek isteyen öğrencilere polis sert müdahalede bulunmuştu. Bu sırada protestoculardan Ankara Üniversitesi öğrencisi Barış Barışık, kafasına isabet eden gaz bombası kapsulü nedeniyle beyin kanaması geçirdi.

Kafatası çatlayan ve beyin kanaması geçiren Barışık'ın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Ankara Hastanesi'nde tedavisi süren Barış Barışık'a destek için arkadaşları saat 15.00'te hastane önünde toplanarak basın açıklaması yapacak.

ODTÜ yerleşkesindeki TÜBİTAK Uzay'da düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı tören öncesi dün bir grup öğrenci protesto gösterisi yapmış, 2500 polis, panzer ve TOMA'ların desteği ile eylemcileri dağıtmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.