1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. ’Mavi Bisiklet’ Antalya Seyircisiyle Buluşuyor
27’nci Gezici Festival'in Programı Açıklandı

27’nci Gezici Festival'in Programı Açıklandı

Ankara Sinema Derneği'nin, 2-8 Aralık’ta Ankara’da, 9-11 Aralık’ta Sinop’ta ve 12-14 Aralık’ta Kastamonu’da düzenlediği 27. Gezici Festival'in programı açıklandı. 

A+A-

Ankara Sinema Derneği'nin düzenlediği 27. Gezici Festival'in programı açıklandı. 

Festivalin Ankara gösterimleri Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çankaya Belediyesi'nin katkılarıyla 2 – 8 Aralık tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, Sinop gösterimleri 9-11 Aralık tarihleri arasında Sinop Belediyesi'nin ev sahipliğinde Halk Eğitim Merkezi'nde, Kastamonu gösterimleri ise 12-14 Aralık tarihleri arasında Kastamonu Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Topluluğu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek.

festival-006.jpeg

Antalya, Adana ve Ankara'dan ödüllerle dönen filmler,

Ayna Ayna

Belmin Söylemez'in ilk uzun metraj filmi "Şimdiki Zaman"ın ardından 10 yıl sonra çektiği ikinci uzun metraj filmi "Ayna Ayna" festival programında izleyicilerle buluşacak. Filmin başrollerini Manolya Maya, Laçin Ceylan ve Şenay Aydın paylaşıyor. 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü'nü kazanan filmdeki performansıyla Laçin Ceylan da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü'ne değer görüldü.

Kabahat

Festivalde gösterimi yapılacak Ümran Safter'in ilk uzun metraj filmi "Kabahat" ise 29. Adana Altın Koza Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nü kazandı. Reyhan karakterini canlandıran Mina Demirtaş'a Türkan Şoray Umut Veren Kadın Oyuncu, Ece Demirtürk'e de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü değer görüldü. 

Kar ve Ay

Selcen Ergun'un Toronto Film Festivali'nde dünya ilk gösterimini yapan filmi "Kar ve Ayı", Türkiye'de ilk kez gösterildiği 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü'nü, başrolünde yer alan Merve Dizdar ise En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Karanlık Gece

Özcan Alper'in yeni filmi "Karanlık Gece" de festival programında yer alıyor. Berkay Ateş, Cem Yiğit Üzümoğlu ve Pınar Deniz'in başrollerinde yer aldığı film, ilk kez gösterildiği 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Senaryo; 33. Ankara Film Festivali'nde En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, SİYAD En İyi Film Ödülleri'ne layık görüldü.

Kurak Günler

Emin Alper'in Cannes Film Festivali Belirli Bir Bakış bölümünde dünya ilk gösterimini yapan, Türkiye'deki 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden En İyi Yönetmen başta olmak üzere 9 ödülle, 33. Ankara Film Festivali'nden En İyi Film dahil 6 ödülle ayrılan filmi "Kurak Günler", Gezici Festival'de izleyiciyle buluşacak. 

Suna

Çiğdem Sezgin'in, "Suna" filmi Gezici Festival'de izleyicilerle buluşacak. 29. Adana Altın Koza Film Festivali'nde İzleyici Ödülü'ne layık görülen "Suna"nın başrollerinde Nurcan Eren, Tarık Pabuççuoğlu, Fırat Tanış ve Erdem Akakçe yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.