1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kulu Halk Eğitim Kursları Devam Ediyor
22 yılda 5 Parti Değiştiren İskender Ertuş, Yeniden AK Parti’ye Geçti

22 yılda 5 Parti Değiştiren İskender Ertuş, Yeniden AK Parti’ye Geçti

Üç dönem Van Başkale Belediye Başkanlığı yapan ve 22 yılda beş kez parti değiştiren İskender Ertuş, 3'üncü kez AK Parti'ye katıldı.

A+A-

22 yılda beş farklı siyasi partide siyaset yapan İskender Ertuş, üçüncü kez AK Parti’ye katıldı. Ertuş’a Selahattin Demirtaş, Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu farklı dönemlerde parti rozeti taktı.

Üç dönem Van Başkale Belediye Başkanlığı yapan ve 22 yılda beş kez parti değiştiren İskender Ertuş, 3'üncü kez AK Parti'ye katıldı.

Bu süreç içerisinde Ertuş'a 2015 yılında Selahattin Demirtaş, 2016 yılında Recep Tayyip Erdoğan ve 2022 yılında da Kemal Kılıçdaroğlu parti rozeti taktı.

iskender-ertus-001.jpeg

1989-2002 yılları arasında DYP’den üç dönem Van'ın Başkale ilçesinde belediye başkanlığı yapan Ertuş, 2002 yılından sonra yoluna AK Parti ile devam etti.

Ertuş, Çözüm Süreci ile beraber HDP’ye geçti. Ertuş'a parti rozetini dönemin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da Cumhuriyet Caddesi’nde düzenlenen mitingde taktı. Ertuş, 7 Haziran 2015 Seçimleri öncesi HDP'ye milletvekilliği aday adayı başvurusu da yaptı.

İskender Ertuş, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından HDP'den ayrılarak AK Parti’ye döndü. Parti rozetini ise bu kez Recep Tayyip Erdoğan taktı. 24 Haziran 2018'deki erken seçimlerde Van Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapan Ertuş, listeye giremedi.

2022 yılında da CHP’ye katılan Ertuş’a parti rozetini dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı. Bu kez CHP’den Van milletvekili olmak için aday adaylığı başvurusu yapan Ertuş, yine listede yer bulamadı. CHP, Ertuş'un partiye katıldığı dönemde Başkale ilçesindeki oyunu yüzde 2’den yüzde 6’ya çıkardı.

1840 ÜYE İLE AK PARTİ'YE KATILDI

Artı Gerçek’in haberine göre CHP'deki siyasi hayatı kısa süren İskender Ertuş, geçtiğimiz günlerde üçüncü kez AK Parti'ye katıldı. Ertuş'un AK Parti'ye dönüşünü AK Parti Başkale İlçe Başkanı Muğdat Saruhan sosyal medyadan yayınladığı video ile duyurdu.

Van ve Hakkari'de yaşayan Ertuşi aşiretinin ileri gelenleri arasında yer alan İskender Ertuş’un 1840 üye ile beraber AK Parti'ye katıldığı açıklandı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.