1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe Maçı... 12 Kişi Gözaltına Alındı
2022 FIFA Dünya Kupası’na Görkemli Açılış

2022 FIFA Dünya Kupası’na Görkemli Açılış

2022 FIFA Dünya Kupası açılış seremonisi Katar - Ekvador karşılaşması öncesi Al Bayt Stadı’nda yapıldı.

A+A-

2022 FIFA Dünya Kupası açılış seremonisi Katar - Ekvador karşılaşması öncesi Al Bayt Stadı’nda yapıldı.

Turnuvanın açılış maçında Katar ile Ekvador karşı karşıya geldi.

İşte ilk 11'ler...

İLK GOL VALENCİA’DAN 

2022 Dünya Kupası'nın açılış maçında Katar, A Grubu'ndaki rakibi Ekvador'a 2-0 mağlup oldu. 

Maçın gollerini Fenerbahçeli yıldız Enner Valencia kaydetti. Dünya Kupası tarihinde ev sahibi takım ilk kez maç kaybetmiş oldu.

Ekvador açılış maçında ev sahibi Katar'ı 2-0 mağlup etti. 

Görkemli bir açılış töreni yapan Katar, ilk karşılaşmasında başarılı bir sonuç alamadı.

Ekvador'un kaptanı Fenerbahçeli Valencia, yarım saatte fişi çekti. 4. dakikada attığı golü iptal edilen Valencia, 16'da penaltıdan, 31'de kafa golüyle skoru 2-0 yaptı.

fifa-2022.jpg

TARİHE GEÇTİ

Enner Valencia, 2022 Dünya Kupası'nın ilk golünü kaydeden futbolcu oldu. 

Ekvador Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda attığı son beş golü kaydeden Enner Valencia, turnuva tarihinde bir Güney Amerika ülkesi adına beş gollük seri yakalayan ilk oyuncu oldu. 

Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan takım ilk kez açılış maçını kaybetti.

haberin öncesi

AÇILIŞ TÖRENİ

FIFA 2022 Dünya Kupası'nın açılış töreni bugün Katar'da, Türkiye saatiyle 17.40'ta başlayacak.

Yaklaşık yarım saat sürmesi beklenen törenin ardından ev sahibi Katar Grup A'daki rakibi Ekvador ile turnuvanın ilk karşılaşmasını oynayacak.

Ev sahibi Katar, ilk kez Ekvador ise 4. kez bu kupada boy gösterecek. 32 ülkenin 4’erli 8 grupta mücadele edeceği 2022 Dünya Kupası, toplam 64 müsabakaya sahne olacak. Turnuvanın finali 18 Aralık’ta olacak.

katar.jpg

İLK KARŞILAŞMA

Ekvador-Katar milli futbol takımlarının karşılaşmasının başlama düdüğü saat 19.00'da çalacak. TRT 1’den canlı yayımlanacak maçı İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek.

Aslında ilk plan, açılış töreninin Katar'ın ilk karşılaşmasından önce 21 Kasım Pazartesi günü yapılmasıydı. Ancak bu durumda da açılış töreni öncesinde iki karşılaşma yapılacağı için tuhaf bir durum ortaya çıkıyordu. Bu sebeple Katar'ın açılış maçını bir gün önceye yani 20 Kasım'a çekildi.

AÇILIŞ TÖRENİ

Açılış töreni Doha'nın 40 kilometre kuzeyindeki Al Khor şehrinde bulunan 60 bin kişi kapasiteli Al Bayt stadyumunda gerçekleşecek.

Stad adını Katar ve Körfez bölgesindeki göçebe insanlar tarafından kullanılan çadırlar olan “Bayt Al Sha’ar”dan alıyor. Çöl sıcaklığından korunmak için yüzyıllardır kullanılan çadırlardan yola çıkılan tasarım, sağlanan gölge ve geri çekilebilir çatı sistemi ile stadyumun soğutma teknolojilerini tamamlayarak konforlu sıcaklık koşullarının korunmasına yardımcı oluyor.

TÖRENDE SAHNE ALAN SANATÇILAR

Güney Koreli Kpop grubu BTS'den yapılan açıklamada yedi kişilik grubun üyelerinden Jungkook'un törende "Dreamers" adlı parçayı söyleyeceği duyuruldu.

Katarlı şarkıcılar Dana ve Fahad Al-Kubaisi ise performanslarıyla açılış öteninde yer alacak.

Black Eyed Peas, J Balvin, Nora Fatehi ve Patrick Nnaemeka Okorie gibi isimler de törende sahne alacak. Bu yıldız isimlere resmi Dünya Kupası şarkısını seslendirmek üzere seçilen sanatçılar Nicki Minaj, Maluma, & Myriam Fares da eşlik edecek.

İngiliz şarkıcı Dua Lipa ve Kolombiyalı pop yıldızı Shakira törende performansları olduğu yönündeki haberleri reddetti.

İngiliz şarkıcı Rod Stewart da törende yer alması için telif edilen 1 milyon dolardan fazla ücreti geri çevirdiğini açıklamıştı.

TÖRENE KATILACAK LİDERLER

Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso ülkesindeki iç sorunlar nedeniyle milli takımı açılış maçında izleyemeyeceğini duyurdu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman , Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es Sisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış törenine katılacak liderler arasında.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de pazar günü uçakla Doha'ya geldi.

FIFA, Dünya Kupası’nı kazanan milli takıma 42 milyon dolar (yaklaşık 781 milyon TL) para ödülü verecek. Finali kaybeden taraf ise 30 milyon dolar (yaklaşık 558 milyon) alacak. Üçüncülük maçını kazanan takımın alacağı ödül 27 milyon dolar (yaklaşık 502 milyon TL) dördüncünün payı ise 25 milyon Dolar (yaklaşık 465 milyon TL) olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler