1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Ani Yolunda Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı
15 Temmuz | Kars’ta Anma Etkinlikleri

15 Temmuz | Kars’ta Anma Etkinlikleri

Kars'ta 15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

A+A-

Kars'ta 15 Temmuz darbe girişiminin 5’inci yıldönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

PolitiKARS'ın derlediği bilgilere göre, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla hazırlanan program kapsamında etkinlikler düzenleniyor.

Anma etkinlikleri kapsamında ilk tören Kars Valiliği önünde yapıldı. Valilik önünde düzenlenen törende, Vali/Belediye Başkan vekili Türker Öksüz ve 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıldı.

15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde protokol üyeleri tarafından 15 Temmuz Hatıra Ormanı'nda fidan dikimi yapıldı.

Etkinlikler öğlenden sonra da devam edecek. 

ARAÇ KONVOYU OLUŞTURULDU

Kars'ta 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında 250 araçlık konvoy oluşturuldu.

konvoy.jpg

ANMA ETKİNLİĞİ

Kars'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Eski Emniyet Müdürlüğü önünde Valilikçe düzenlenen etkinlikle son buldu.

Vali Türker Öksüz, programda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016'da tarihinin en kritik günlerinden birini yaşayan ülkenin, tarihte eşine az rastlanır bir ihanet neticesinde kanlı bir darbe girişimine maruz kaldığını söyledi.

Öksüz, “Bir 15 Temmuz akşamında yine “milli irade” aşkıyla hep birlikte meydanlardayız. Bugün, milletimizin demokrasi zaferini kutlamak, vatan, millet, devlet, bayrak uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek, kahraman gazilerimize olan şükran duygularımızı sunmak üzere bir aradayız. Fetullahçı terör örgütü tarafından 15 Temmuz 2016 günü kalkışılan hain darbe girişiminde tarihin her döneminde olduğu gibi tarafını devletinden, milletinden, demokrasiden yana seçen siz aziz Karslı hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selâmlıyorum. Bu vesile ile şanlı tarihimizin her döneminde istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda ederek bu toprakları bizlere yurt yapan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Rabbim hepsinden razı olsun.” dedi.

Kars Valisi Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından program Milli Eğitim Müdürlüğün düzenlediği resim, şiir, hikaye okunacak, ayrıca kazanan öğrencileri ödülleri verildi.

15 Temmuz da yaşananlar konulu video gösterimi yapıldıktan sonra İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından dua edildi.

Etkinlik programına, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.