1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Görmesek de Tanır, Görmesek de Biliriz'
130 kişi Vatandaşlıktan Çıkarılıyor

130 kişi Vatandaşlıktan Çıkarılıyor

HDP'li vekiller, PKK ve 'FETÖ'ye üye olma iddiasıyla aranan 130 kişi 3 ay içinde Türkiye'ye dönmezse vatandaşlıktan çıkarılacak. Sarıyıldız, "dönüşüme partim karar verir" dedi.

A+A-

Haklarında soruşturma yürütülen ve firari durumda olduğu belirtilen, aralarında Fethullah Gülen, HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer ile eski HDP milletvekili Özdal Üçer'in de bulunduğu 130 isim 3 ay içinde Türkiye'ye dönmezlerse vatandaşlıktan çıkarılacağı açıklandı.

Ankara, uzun zamandır Gülen'i ABD'den istiyordu. Listede Gülen'in de bulunması AKP'nin Gülen'den vazgeçmesi anlamına geliyor.

Resmi Gazete'nin bugünkü nüshasında 3 ay içinde Türkiye'ye dönmemeleri halinde vatandaşlıktan çıkarılacak kişilerin isim listesi yayımlandı. Listede darbe girişiminin planlayıcısı olmakla suçlanan ve ABD'den iadesi istenen Fethullah Gülen ile iki HDP milletvekilinin bulunması dikkati çekti.  Ayrıca 'FETÖ' üyesi olmakla suçlanan iş adamları Cemal Soncu ve Kemal Elibal da listede yer aldı.

Listede 'FETÖ', PKK ve IŞİD üyeliği suçlamasıyla aranan isimlerin olduğu belirtiliyor

Resmi Gazetede yer alan açıklamada şöyle dendi:

"26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 302'nci, 309'uncu, 310'uncu, 311'inci, 312'nci, 313'üncü, 314'üncü ve 315'inci maddelerinde yazılı suçlar nedeniyle haklarında Cumhuriyet Savcılıkları/Mahkemeler tarafından soruşturma ve kovuşturma yürütülen ve yabancı ülkede bulunmaları nedeniyle kendilerine ulaşılamayan aşağıdaki kimlik bilgileri yer alan kişilerin, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 29'uncu maddesinin 2'nci fıkrası gereğince bu ilanın Resmi Gazete'de yayınlandığı tarihten itibaren 3 ay içinde Türkiye'ye dönerek ilgili mercilere müracaat etmedikleri taktirde anılan Kanun hükümlerine göre Türk vatandaşlıklarının kaybettirileceği ilanen tebliğ olunur."

SARIYILDIZ: DÖNÜŞÜME PARTİM KARAR VERİR

Geri dönmemesi durumunda vatandaşlıktan çıkarılacağı açıklanan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Artı Gerçek'e konuştu. “Vatandaşlıktan çıkarılma kararının hukukla ilgisi yoktur. Erdoğanın korku ve paranoyalarıyla ilgisi vardır" diyen Sarıyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık kendi ülkesinin semalarında savaş uçakları eşliğinde seyahat yapabilen, selam verdiği askerlerin silahı toplanan, korkuyla yaşayan bir Erdoğan vardır. Bu karara çok şaşırmadık. Zaten bir müdettir bu uygulamalar vardı. Kürdistan kentleri yıkıldı, Kürt halkının direnen çocukları toplu halde yakıldı. Büyük savaş suçları işlendi. Bunca suçun talimatını veren Erdoğan, olası bir savaş suçu yargılaması tehlikesinden sıyrılmak amacıyla bu talimatı vermiştir. Çünkü partim tarafından görevlendirilerek yurtdışına geldiğim günden bu yana, AKP’nin suç sicilini teşhir etmeye çalıştım... Çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye'ye dönüp dönmemeye partimle karar vereceğiz. Şu an o koşullar mevcut değil. Çünkü çalışmalarımızı engellemek için hakkımda tutuklama kararı çıkarılmış. Siyasi bir karar olan vatandaşlıktan çıkarılma kararı, ülkeye dönüp dönmememi tek başıma belirlemeyecektir...”

İŞTE O LİSTE

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.