1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. LGS Sonuçları Açıklandı
‘11 Üniversite’ye Yeni Rektör Atandı

‘11 Üniversite’ye Yeni Rektör Atandı

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun atanmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken 11 üniversitenin daha rektörü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atandı.

A+A-

Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun atanmasıyla ilgili tartışmalar devam ederken 11 üniversitenin daha rektörü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atandı.

PolitiKARS.com’un ajanslardan derlediği bilgilere göre; Rektörlerin 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri kapsamında atandığı ifade edildi.

Üniversitelere atanan rektörler şöyle: 

  • Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 
  • Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Biber, 
  • Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, 
  • Batman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İdris Demir, 
  • Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, 
  • Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 
  • Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ömer Pakiş, 
  • Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Namık Ak, 
  • Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Şengörür, 
  • Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, 
  • Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Turgay Uzun atandı.

***

Abdulhalik Karabulut - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Atom ve Molekül Fiziği öğretim üyesi. İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve Fen Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanlığı, Üniversiteler Arası Kurul üyeliği (2008-2010) Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcılığı Fen Fakültesi Kurucu Dekanlığı (Vekâleten) ve (ÜAK) (2011-2912), Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Dekan Vekilliği (04.10.2016-21.01.2017) TÜBİTAK Bilim Fuarları Erzurum İl Temsilciliği (2016-2017) görevlerinde bulundu. 

Lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik ve profesörlüğünü Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden aldı, 1968, Erzurum doğumlu.

Mehmet Biber - Ardahan Üniversitesi

25 Ocak 2017'den bu yana rektor. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Merkezi Araştırma Laboratuvar Müdürlüğü, Fen Edebiyat Fakültesi dekanlığı görevlerini yürüttü. (2011-2013)

Lisans, yüksek lisans ve doktorası Atatürk Üniversitesi fizik bölümünden. Post doktorası Post doktorası (Belçika Gent ve İngiltere Durham Üniversitesinden. 1968 tarihinde Erzurum'da doğdu. Profesörlüğü dahil bütün derecelerini Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden aldı

Mustafa Sıtkı Bilgin - Artvin Çoruh Üniversitesi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Bölüm Başkanı. Lİsansı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümünden. Yüksek lisansı A University of Connecticut'tan (ABD), doktorasını Birmingham Üniversitesi'nden. Profesörlüğünü 2012'de aldı.

İdris Demir - Batman Üniversitesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde görev yapıyor. İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler (2013-2019), Ahi Evran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı (2009-2013)

Lisansı Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü, yüksek lisansları Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (uluslararası ilişkiler) ve ikinci yüksek lisansı University Of Dundee Üniversitesi'nden (Enerji Çalışmaları) aldı. Doktora eğitimini Gazi Üniversitesi'nden. Oxford Üniversitesinde Chevening programı kapsamında bazı çalışmalar yaptı (2016-2017). Batman Gercüş doğumlu.

Necmettin Elmastaş - Bitlis Eren Üniversitesi

Harran Üniversitesi Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü, Senato Üyesi, Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Bölüm Başkanlığı, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi ana bilim dalı başkanlığı, Bilimsel Araştırma Koordinasyon Kurulu (HÜBAK) üyeliği yaptı. Halen Eğitim Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulu üyesi.

Lisansı Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi'nden, yüksek lisansı ve doktorası Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Eğitimi bölümünden. Profesörlüğünü 2016'da aldı. 1974, Bitlis Ahlat doğumlu.

Halil İbrahim Zeybek - Gümüşhane Üniversitesi

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi dekanlığı yaptı (2016).Lisansı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği'nden aldı, liselerde Coğrafya öğretmenliği yaptı (1988-1994).

Yüksek lisans ve doktorası19 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden, Yüksek Doçentlik ve profesörlüğünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü'nde aldı (2010). 1967, Tokat Turhal doğumlu.

Ömer Pakiş - Hakkari Üniversitesi

Hakkari Üniversitesi Rektörü. Lisansı Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde'nden, yüksek lisansı ve doktorası Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden (2001).

Namık Ak - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi

Şırnak ve Adıyaman üniversitelerinde akademik yöneticilik ve öğretim üyeliği yaptı. Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanı olduğu dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerde; SUSER, İSTAÇ, BELPET, İSTON'da danışman, müdür, teknik genel müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Lisansı Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden, yüksek lisans ve doktorası İstanbul Teknik Üniversitesi'nden.

Bülent Şengörür - Kırklareli Üniversitesi

2017'den bu yana Kırklareli Ünivesitesi rektörü. Aynı üniversitede rektör yardımcılığı yaptı (2013- 2017)
Lisansı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği, yüksek lisansı ve doktorası Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Anabilim Dalı'ndan.

Doçentlik ve profesörlüğünü Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Çevre Teknolojisi Anabilim Dalında aldı (2010).

Mustafa Doğan Karacoşkun - Kilis 7 Aralık Üniversitesi

Lİsans, yüksek lisans ve doktorası Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi'nden, yüksek lisansını yine OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden.

1986-92 yıllarında Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak imam-hatiplik; 1992-93 yıllarında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmenlik yaptı. Din Psikolojisi dalında İnönü, Cumhuriyet ve İstanbul Üniversitesi ilahiyat fakültelerinde, Din kültürü dalında Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde Eğitimi Bölümü öğretim üyeliği ile dekan yardımcılığı, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri öğretim üyeliği ve Bölüm Başkanlığı yaptı. 

Turgay Uzun - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Lisansı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü, yüksek Lisansı ise 1995'te Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi'nden, Doktorası da Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetiminden (2000) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.