1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güneydoğulu Kadınlara Oyuncu Emel Göksu'dan Destek
11 Tutuklama, 11 Gözaltı

11 Tutuklama, 11 Gözaltı

HDP ve DBP’ye yönelik yürütülen gözaltı ve tutuklama operasyonlarına yenileri eklendi.

A+A-

HDP ve DBP’ye yönelik yürütülen gözaltı ve tutuklama operasyonlarına yenileri eklendi. Urfa’da 11 kişi tutuklandı, Van’da 11 kişi gözaltına alındı. 
Urfa'nın Viranşehir ilçesinde 23 Ocak tarihinde polis baskını sonucu gözaltına alınan aynı mahalleden 11 kişi dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Emniyet ifadelerinin ardından savcılığa çıkarılan Salih İnan, Celal İnan, Fevzi Güneş, Yaşar Güneş, Murat Esmeray ve adı öğrenilemeyen 6 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. "Örgüt propagandası" iddiası ile mahkemeye sevk edilen 11 kişi tutuklandı. 

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Albayrak ve Uğurlu mahallelerine dün akşam saatlerinde baskın düzenlendi. Evlerde yapılan aramalar ardından aralarında bir muhtarın da bulunduğu 10 kişi “Örgüte yardım ve yataklık etmek” iddiasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan 10 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 
VAKAD KURUCUSU GÖZALTINA ALINDI 
KHK ile kapatılan Van Kadın Derneği (VAKAD) kurucusu Feminist aktivist Zozan Özgökçe de dün akşam gözaltına alındı. 
Kendisine gelen çağrı üzerine bugün avukatıyla Emniyet’e ifade vermeye giden Özgökçe’nin Twitter, Facebook ve blog paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.
Özgökçe emniyete gittikten sonra sosyal medyadan "Arkadaşlar yanımda avukat Helin Özgökçe var. Şimdi doktora muayeneye götüreceklermiş beni. Öksürüyordum zaten” mesajını paylaştı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.