1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bir Garip 'Üst Geçit'
Yenikapı'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Yenikapı'da "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Meydanı’nda yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi bugün gerçekleşiyor.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Yenikapı Meydanı’nda yapılacak olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi bugün gerçekleşiyor.

Mitinge destek için Bilecik, Antep, Diyarbakır, Ankara, Urfa'nın da aralarında olduğu bir çok kentte de mitingler düzenleniyor.

Saat 15.00'te başlayacak miting için saat 10.30'da insanlar alana gelmeye başladı.

Mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Binali Yıldırım, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları katılıyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları ise mitinge çağırılmadı.

Gülben Ergen, Mustafa Sandal, Işın Karaca, Murat Boz, Funda Arar, Reyhan Karaca, Yavuz Seçkin, Hayko Cepkin, Bergüzar Korel ve Halit Ergenç, Ferhat Göçer'in aralarında olduğu sanatçılar da mitinge gitti.

Miting alanında sadece Türkiye bayrağı taşınması duyuruları yapıldı. 

miting1.jpg

Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile mitinge katılanları selamladı. 

miting2.jpg

Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile sahneden geçerek yerine ilerledi.

miting3.jpg

Kılıçdaroğlu'nun eşi Sare Kılıçdaroğlu ise mitinge katılmadı.

Miting saat 18.10'da darbe girişiminde hayatını yitirenler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in okuduğu duaya mitinge katılanlar eşlik etti.

Organizasyonda sunuculuğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yer aldığı mitinglerde sunuculuğu üstlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt yapıyor.

Mitingte ilk sözü 15 Temmuz darbe girişiminde Boğaz Köprüsü'nde yaralanan Orçun Şekercioğlu aldı. O gece yaşadıklarını anlattı.

Bahçeli: Ayrımız gayrımız yoktur

Mitinge katılan siyasi parti liderleri arasından ilk sözü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aldı. Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Üzerimizde oynanan oyunlara aramıza sokulmak istenen fitnelere rağmen cesaretle dik durdunuz. Kardeşliği inançla savundunuz. Hainlere dersini çekinmeden verdiniz. Yenilgi nedir tanımadınız. 15 Temmuz’da felaketimizi projelendirdiler. Zalimler bu defa Türk askeri kılığına girdiler, milletin silahını millete çevirdiler.

“15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü 627 yıl önce Kosova’da malum olanların yeni bir kalkışmasıdır. 572 yıl önce Varna’da, 563 yıl önce İstanbul’da kanda boğuldukları sandıklarımızın yeniden karşı harekatıdır.

"Türkiye bugünkü mitinge tek yürek olduğunu gösterdi. Ayrımız gayrımız yoktur. Müştereklerimiz farklılıklarımızdan daha çoktur."

"15 Temmuz bir milattır. Nereli olursanız olunuz, ülkemin neresinde doğarsanız doğunuz, kökünüz mezhebiniz ne olursa olsun vatanım bayrağım milletim demokrasim demek için Yenikapı'yı doldurdunuz. Milli birlik ve kardeşliğimiz sağlam kaldığı sürece hiçbir çıldırmış Türkiye'ye saldırmayı aklından bile geçiremeyecektir.

"Yeni bir sayfa açalım. Milli bir uzlaşma ile hukukun üstünlüğünü gözetip insan haklarını gözeterek geleceğin haritasını çizelim."

Kılıçdaroğlu'ndan 12 madde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci söz alan lider oldu. 

"Bugün bizim demokrasi tarihimizin önemli bir günü. Bugün Türk siyasal hayatı demokrasi tarihinde önemli bir olaya imza attı. 15 Temmuz akşamı TSK içinde yuvalanan bir çete grubu Türk demokrasisine darbe yapmak istedi. Parlamentoya darbe yapmak istedi. Daha doğrusu hepimize darbe yapmak istedi. Çok şükür, TBMM’yi 15 Temmuz akşamı sabaha kadar açık tutan ve yöneten TBMM başkanına yürekten teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

"Parlamenter sistemimize karşı darbe yapmak istediler. Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimidir bu. 240 şehidimiz var. Onlar demokrasinin kahramanlarıdır. Unutturmayacağız.

"TBMM gazi meclistir. Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş bir meclistir. Sabaha kadar çalışarak darbecilere karşı dik durarak sadece kendi onurunu değil sizin seçip parlamentoya gönderdiğimiz milletvekillerinin ve milletimizin onurunu korumuştur. Parlamentoda grubu bulunan dört siyasi partinin liderleri ve milletvekilleri darbeye karşı açık net tavır koymuşlardır. Darbeye karşı demokrasi bildirgesini hep beraber imzalamışlardır.

"Gönül ister ki bu güzel mitinge beraberliğe eşlik etmek için sadece parlamentoda değil parlamento dışındaki genel başkanlar da burada olsaydı. Çünkü gazi Mustafa Kemal diyor ki söz konusu vatansa gerisi teferruhattır.

"Artık 15 Temmuz’un bir özelliği var. 15 Temmuz bir uzlaşma kapısı araladı bize. Artık yeni bir Türkiye var. Biz bu gücü uzlaşma kültürünü daha da ileriye taşıyabilirsek çocuklarımıza güzel bir Türkiye’yi hep birlikte bırakmış olacağız.

"Neden ve niçin bu noktaya geldik. Bir musibet bin nasihatten evladır. Ben dahil, tüm siyasilerin bu musibetten ders çıkarması lazım.

"Bu dersler nedir?

"Sizin için 12 madde hazırladım. Diğer liderlerde kabul ederlerse sçzüm söz Türkiye gerçekten de çağı yakalamış, uzlaşma kültürünü benimsemiş, sokaklarında parklarında güler yüzlü insanların aşadığı ülke haline gelecek.

* Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım. Camiye sokarsak toplumu böleriz, adliyeye sokarsak adaleti bulamayız, kışlaya sokarsak darbeyi önleyemeyiz. Camide kışlada adliyede siyaset olmayacak. Adalet arıyorsak onları bağımsız şekilde aramamız lazım. Bizim soylu bir uzlaşmaya ihtiyacımız var. Bizim kavga değil, milleti kardeş kılma gibi görevimiz var.

* Siyasette özeleştiri yapmamız gerekiyor. Geçmişi iyi tahlil etmemiz. Gelecekte çok daha güzel Türkiye’yi inşa edebiliriz. Tarihi tekerrür ettirmemeliyiz.

* Devletin inşasında liyakat sistemini esas almalıyız. Liyakat sisteminden vazgeçmemeliyiz.

* Her şartta her koşulda demokrasiye sahip çıkmalıyız. 15 Temmuz darbe girişimi demokrasinin önemini gösterdi. Halk direnme gücünü kullanarak demokrasiyi savundu. Canını siper eden herkese şükranlarımı sunuyorum. Siz bir tarih yazdınız.

* sadece darbe değil demokrasi üzerinde tüm vesayetleri reddetmeliyiz. Demokrasi milletin iradesidir. Milletin iradesi üzerindeki her gölgeye son vermeliyiz. O yüzden ne darbe ne dikta yaşasın tam demokrasi diyoruz.

* Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmalıyız. Mustafa Kemal ve arkadaşları cumhuriyeti kurarken anaysa yaptılar, birinci maddesi hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir diyor. Hiçbir kimseye, aileye, gruba, zümreye imtiyaz tanınmıyor. Vatandaşlar eşittir, birliktedir, kimliği inancı, yaşam tarzı ne olursa olsun tüm vatandaşlar kanun önünde eşittir.

* Gazi Mustafa Kemal dedi ki cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Öyleyse cumhuriyet bizimdir. Onu korumak hepimizin görevidir. Bugün cumhuriyet olmasaydı sayın Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olamazdı, sayın Karaman TBMM başkanı olamazdı, Sayın Binali Yıldırm başbakan olamazdı, Anadolu’nun kuş uçmaz köyünde doğan Kılıçdaroğlu CHP’ye genel başkan olamazdı. Hepimiz cumhuriyete ve demokrasiye birlikte sahip çıkacağız.

* Parlamenter sistemimizi güçlendirmek zorundayız. 150 yıllık parlamenter sistemimiz var. 15 Temmuz akşamı TBMM dik durarak parlamentoyu terketmedi.

* Medyanın özgürlüğü. 15 Temmuz akşamı bağımsız medya olmasaydı belki kimse sokaklara çıkmayacaktı. O medya olayları verdi, vatandaşlar sokağa davet edildi. Vatandaş en meşru hakkı olan direnme hakkını kullanarak demokrasiyi korudu ve mücadelesini yaptı. Biz siyasetçiyiz eksiğimiz hatamız olabilir ama bunları dile getirecek olan medyadır. Medyanın bağımsızlığına tüm siyasilerin saygı durması ve önem vermesi lazım.

* Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı. FETÖ terör örgütü ordunun içinde yuvalandı, yargının içinde yuvalandı, devletin her kademesinde yuvalandı. Yargının bağımsızlığı önemli, adalet istiyoruz, mahkemede tecelli ettireceğiz. Bir hakim vicdanıyla değil Pensilvanya’dan aldığı talimatla karar veriyorsa o hakim hakim değil o mahkeme mahkeme değildir. Yargı bağımsızlığı çok önemlidir. Bu konuda iktidar ve muhalefetin belli görüş birliğinde hareket etmesi bizim açımızdan memnuiyet vericidir.

* Laikliğin önemini 1 5Temmuz gösterdi. Dini, inancımızı kullanarak her türlü yasadışı işin içinde olanlar milleti nasıl kandırdılar gördük. Laiklik din ve vicdan özgürlüğü demektir, herkesin istediği gibi ,inanması demektir. İnanca ve insana saydı demektir. Tüm siyasi partilerin bu konuda daha dikkatli olması gerekir.

* Demokrasinin güçlenmesine, gelecekte de katkı vermek zorundayız. Güçlenmesi için sorgulayan bir eğitim sistemini hayata geçirmemiz gerekir. Çocuklarımız irfanı hür vicdanı fikri hür yetişmeli. Birilerinden talimat alıp onun gereğini yapmamalı. Alınan talimatı kendi aklında ölçmeli ve tatmalı. Hep beraber eğitim sistemini güçlendirelim.

* FETÖ terör örgütü geçmişte Balyoz davası dediler Ergenekon, casusluk davası dediler, hiçbir günahı olmayan pek çok subayımızın tamamını hapse attılar. O dönem en çok itiraz edenlerden biri bizdik. Şimdi onların tamamının kumpas olduğu ortaya çıktı. O zaman bir devlet adalet üzerinde büyür. Çağrı yapıyorum; geçmişin mağdurlarına haklarını iade edelim, itibarlarını iade edelim.

"Devlet haksızlıklarla mücadele ederken hukukun dışına çıkmamalıdır. İçimizden bir kişinin bile emeği eseri, zamanı ziyan olduğunda bu tüm Türkiye’nin ortak kaybıdır. Ülkemizi yeniden inşa ederken yeni mağduriyetler yaratmamalıyız.  Devlet adalet üzerinde yükselmek zorundadır.

"Yol haritamızın eksiği fazlası olabilir ama Türkiye’yi düzlüğe çıkmak hepimizin ortak görevidir. Söz veriyorum; hep birlikte mücadele edelim, gereğini yerine getirelim.

"Burada en öne safta kadınlarımız var, darbe gecesi en önde durdukları gibi. Kadınlarımızın hayatın her alanında daha çok var olmalarını diliyorum. Kadınlarımızın desteği katılımı bizim için vazgeçilmez değerdedir. Bir ülkede kadının yüzü gülüyorsa o ülke mutlu bir ülkedir. "

Genelkurmay Başkanı da söz aldı

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, “En büyük asker bizim asker” sloganlarıyla karşılandı. Konuşmasından satır başları şöyle:

“15 Temmuz günü ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla Tür Silahlı Kuvvetlerine sızmış terörist hain Fetullahçı Terör Örgütü, tarihimizde görülmemiş şekilde vatanımıza milletimize cumhuriyetimize bu rezaleti yaşatmış ve TSK’nın şan şerefle dolu geçmişine kara leke sürmüşlerdir.

“Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve milletimize ihanet eden alçaklara layık olduğu cevap alanlarda verilmiştir. En ağır şekilde cezalandırılacaklardır.

“15 Temmuz akşam saatlerinde TSK bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu FETÖ’nün darbe girişiminin TSK’nın vatanını milletini bayrağını seven ezici çoğunluktaki mensuplarıyla hiçbir alakası yoktur.

“Sayın cumhurbaşkanım, bu duygu ve düşüncelerle sizlerin huzurunda TSK ve devletimizin başına bela olan bu girişimin bastırılması ve temizlenmesinde, canlarını rotaya koyan aziz milletimiz ile TSK ve emniyet teşkilatımızın fedakar mensupları ve diğer devlet kurumlarımıza saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

Yıldırım, dört şairden dizeler okudu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, mitingde söz alan son parti lideri oldu. Erdoğan ile birlikte CHP ve MHP’lileri darbe girişimindeki duruşu nedeniyle selamladı.

Konuşmasından satır başları şöyle:

“AKP’li, CHP’li, MHP’li kardeşlerim, her siyasi görüşten vatandaşlarım, bu muhteşem kardeşlik tablosunu bize yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum.

“Necip Fazıl ne güzel demiş ‘Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet güneşten başını göklere yükselt, aldanır kim sana atarsa kement."

“Bugün size Nazım Hikmet’in dizeleriyle diyorum ki ‘Akın var akın, güneşe akın, güneşi zapteceğiz güneşin zaptı yakın."

“Azeri şairin, Ahmet Cevat’ın mısralarıyla sesleniyorum; ‘İnciler dök gel yoluna. Sırmalar düz sağ soluna. Ffırtınalar dursun yana, selam Türkün bayrağına."

“Ahmet Arif’in dizeleriyle sesleniyorum ‘Bunlar engerekler ve çiyanlardır, aşımıza ekmeğimize göz koyanlardır. Tanı bunları, tanı da büyü."

"Türk askeri kılığına girip topraklarımızı işgal edeceklerdi güya. Allah şerleri hayra çevirir. Bizi öldürmeyen her darbe bizi daha da güçlendirir. 

"Siyasette meydana gelen bu birleştirici tabloyu bozmayacağız, uzlaşmayı işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye'yi milletimizle siyasi partilerimize sivil topluğumuzla 2023 hedeflerine taşıyacağız.

"Terör örgütlerini aradan çıkaracağız. Türk, Kürt Alevi, Sünni arasındaki muhabbet, dayanışma, kardeşliği daha da geliştireceğiz. Bir olursak ulaşamayacağız yapamayacağımız hiçbir iş yok. 

"İntikamla değil adaletle hukukla hareket edeceğiz. Demokrasiden taviz vermeyeceğiz. Ekonomimizi daha da geliştireceğiz.

"FETÖ Türkiye'ye gelecek, hesabını verecektir. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız.

"Rabiamız, tek devleti tek millet, tek vatan, tek bayrak, al yıldızlı bayrağımız hepimize yeter."

Kahraman: Darbeler tarihi sona erdi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

“15 Temmuz şehitlerimizi anmak ve darbeye karşı demokrasimizin kazandığı zaferi taçlandırmak için bir aradayız. Al bayrağımız altında tek millet tek devlet ve tek vatan şuuru ve inancı içinde olduğumuzu haykırmak ve darbeleri tarihe gömdüğümüzü tüm dünyaya duyurmak için bir aradayız.

“Ne diyor Arif Nihat Asya, ‘Bir Cuma sabahı semaya karşı Malazgirt’te 54 bin er bestelediler en güzel marşı, Allahu Ekber.’ Sizler İslam’ı yok etmek için seferlere çıkan haçlı ordularını perişan eden Seyahatin Eyyübi’nin torunlarısınız.

“Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunlarısınız. Üç kıta yedi denize hükmeden cihan devletinin varislerisiniz. Türkiye Cumhuriyeti’ni mazisine layık noktaya ulaştıracak insanlarsınız.

“Büyük bir badirenin içinden birlikte çıktık. Açtıkları okullarda kurdukları dershanelerde yetiştirdikleri robot beyinlerle milletin kurumlarına yerleştirdikleri ajan ve vatan hainleriyle devletimizin içine sığan insan müsveddelerine milletimiz hakettikleri cevabı verdi.

“Dünyada gazi unvanı olan tek parlamento TBMM’dir. 15 Temmuz gecesi, TBMM hemen açıldı ve gece boyunca açık tuttuk. Ertesi gün olağanüstü toplantı yaptık ve grubu bulunan dört partinin imzaladığı ortak bildiri yayınladık. Partiler, demokrasinin yanında darbenin karşısında olduklarını dünyaya açıkladılar.

“Demokrasi kazandı. Bundan sonra hiçbir güç darbeye teşebbüs edemeyecektir. Darbeler tarihi sona erdi.

“Kederde ve sevinçte birlik olacağız. Hakimiyetin bir silahlı güce, kişiye, zümreye değil millete ait olduğunu ortaya koyacağız.

“Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyeceğiz. Millet devletsiz, devlet ordusuz olmaz. Ordumuzu peygamber ocağı olarak kabul eden milletiz. Ordumuzun yeri kışladır, ancak vatan müdafaası için çağrıldığında kışlasından çıkar.”

Erdoğan: Gazamız mübarek olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingin son konuşmasını yaptı. Darbe girişiminde hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara geçmiş olsun dileyerek başladığı konuşmasından satır başları şöyle:

“15 Temmuz’da sokakları dolduran kardeşlerimizin her birinin vatanımızın özgürlüğümüzün korunmasında katkısı vardır. 79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun.

“15 Temmuz dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu gösterdi.

“Aynı gece Türkiye’nin yerle yeksan olması için ellerini kavuşturarak bekleyen düşmanlarımız ise ertesi günü bundan sonra işlerinin daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyandılar.

“Genelkurmay başkanı, cumhurbaşkanı, CHP ve MHP başkanıyla verdiğimiz görüntü ülkemizin düşmanlarını en az 16 Temmuz sabahı kadar üzmüştür.

"Hep birlikte Türkiye olacağız"

“Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

“Bu manzara geleceğe yönelik vatanımıza sahip çıkmanın ilanı ve ispatıdır. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşacağının ilanı ve ispatıdır.

“Hedefimiz, muhasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmaktır. Bu manzara birliğin beraberliğin kardeşliğin sadece temenni sadece slogan değil gerektiğinde bir hakikat olarak ortaya konulabileceğinin ilanı ve ispatıdır.

“Ete kemiğe bürüneceğiz, mütevazı olacağız, birbirimizi makam mevki, para pul için değil sadece Allah için seveceğiz.

“Gazi Mustafa Kemal 1920’de İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ülkenin büyük bölümünün işgal olduğu günlerde ‘Milletimiz çok büyüktür, hiç korkmayalım, o esaret kabul etmez, onu bir araya toplamak ama ey millet sen millet esaret kabul eder misin diye sormak lazımdır’.

“Ben milletimiz vereceği cevabı bekliyorum. ‘Ey millet, sen esaret ve zillet kabul eder misin? (Katılanlar hayır yanıtı verdi) Mesele bu. 

İdam sloganlarına "Egemenlik milletin" yanıtı

(İdam isteriz sloganları üzerine:)

“Siyasi partilerin genel başkanları burada. Sizin talebinizi zaten biliyorlar.  Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna, sizler idam talebinde bulunduğunuza göre bunun kararını verecek merci TBMM’dir. Meclisimiz böyle bir kararı verdikten sonra atılacak adım bellidir. Onamaksa, meclisten gelen böyle bir kararı ben onarım.

“AB’de şurada burada idam yokmuş… Amerika’da var. Japonya’da var, Çin’de var. Dünyanın büyük bir çoğunluğunda var. Onlarda olunca oluyor da gerekirse burada zaten 84’e kadar vardı, sonra kaldırıldı.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, millet öyle bir kararı veriyorsa, öyle zannediyorum ki siyasi partiler de bu karara uyacaktır.

“İmansız olanlar imanı olanların karşısında dayanamadılar. Bu FETÖ birçok sinsilikleri hesap etti de bu milleti hesap edemedi.

"Harp okullarına tüm liselerden yetişenler gidecek"

“Bu akşam buradan bir hitabım var, hükümet askeri liselerin kapatılmasına yönelik açıklama yaptı. Bazı eski askerler bunun yanlış olduğunu söylediler. Ben de onlara diyorum ki; oradan yetiştirilmiş olan tek tip FETÖ’cüler bu olayı yaptılar. Harp okullarımız duracak, tüm liselerimizden yetişenler buraya gitsin. Tek tip niye olsun, hepsinden girsin. Harp akademilerinde hangi eğitim veriliyorsa onlar orada verilsin. Bundan sonra benzer teşebbüste bulunan herkes milletimden aynı cevabı alacaktır.

“Devlet ve millet olarak 15 Temmuz darbe girişimini çok iyi analiz etmeliyiz. İhaneti gerçekleştirilenlerin arkalarındaki güçleri onları harekete geçenleri de çok iyi değerlendirmeliyiz.

“FETÖ, bunların ismini ağzına almaktan çekinenler var, çekinmeyelim. Biliyoruz ki bu oyun onların boylarını çok aşar. Bu örgütü tüm mensuplarını ortaya çıkarmak mecburiyetindeyiz. Sadece bununla yetinirsek, bünyemizi benzer virüslere karşı savunma noktasında zayıf bırakmış oluruz.

“Silahlı kuvvetler, yargı, polis teşkilatı, okul, hastanelere sızabilen ihanet şebekesine karşı kendimizi güçlendirmeliyiz. Adı FETÖ, PKK, DAİŞ olsa da farketmez. Saflar gayet net. Bir tarafta tüm kurumları, siyasi partileriyle Türkiye Cumhuriyeti devleti, diğer tarafta kimi etnik, kimi dini istismar kimi ideolojik sapkınlıkta olan terör örgütleri, arkalarındaki karanlık güçler vardır.

"15 Temmuz Türkiye'nin inşasında milat"

“Yakaladığımız bu birlik ve berberlik ruhunu en iyi şekilde değerlendirerek 15 Temmuz’un daha güçlü Türkiye’nin inşası için milada dönüştürmeliyiz. Yakın tarihimizin tüm sıkıntılı olaylarını yeniden masaya yatırarak eksikleri yanlışları ortaya koymalıyız.

“Şaibeli tüm sınavları gözden geçirmeliyiz. Medyayı, iş dünyasını yeniden kendi tabi seyrine oturtmalıyız. Yurt içinde milletimizin dini hassasiyetini merhametini istismar ederek elde ettikleri tüm imkanları milletimizin emrine vermeliyiz.

“Yurtdışında ülkemizin adını kullanarak elde ettikleri imkanları asli sahibine, devletimize ve milletimize kazandırmalıyız.

“Siyasi partilerimizin ve medyamızın da bu süreci çok iyi değerlendirerek desteğini verecek ve anayasa değişikliği, yasa değişikliği, yeni yasalar hızla hazırlanacaktır.

“Bugün demokrasi nöbetini taçlandırıyorsunuz. Al bayrağımızın birleştiriciliği altında buluştuk. Daha güçlü bir ülke içinde devletin yeniden yapılandırılması sürecini hep birlikte gerçekleştireceğiz.

“Darbe başarılı olsaydı bin yıldır bizim olan bu coğrafyanın kimlere altın tepsi içinde sunulacağını hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz gecesi bu gerçeği Türküyle Kürdüyle Lazıyla Boşnağıyla Arabıyla, Romanıyla gördüğümüz için sokaklarda omuz omuza mücadele ettik. O gece insanlar partisini, hayat biçimini, kendi çıkarını değil, ülke ve millet olarak istiklalimizi ve istikbalimizi düşünmek suretiyle mermilerin önünde şehit, gazi oldu.

"Bir olacağız, diri olacağız"

"Almanya'da video konferansla mitinge bağlanacaktım bağlatmadılar. Hani demokrasi. Kandil'dekilere video konferansla yayın yaptırdılar. Beslesinler teröristleri yarın onlara çarpacaklar.

"Bir olacağız, diri olacağız, birbirimizi Allah için seveceğiz. Amin desin hep birden yiğitler Allahu Ekber, gökten şehitler, amin. Gecemiz aydınlık olsun, geleceğimiz aydınlık olsun. Karanlıklar def olsun." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.