1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Van'dan 300 Öğrenci İSTENDİ
Vandan 300 Öğrenci İSTENDİ

Van'dan 300 Öğrenci İSTENDİ

Kars Valiliği'nden Van Valiliği'ne 300 öğrencinin okutma ve barınma ihtiyaçlarını karşılanabileceği iletildi.

A+A-

Kars Valiliği’nden Van Valiliği’ne 300 öğrencinin okutma ve barınma ihtiyaçlarını karşılanabileceği iletildi.

Van'da meydana gelen deprem sonrası, evleri yıkılan binlerce insan, yetkililer tarafından bazı komşu illerde misafir hanelere ve kiralanan evlere yerleştirildi.

Van’dan Kars’a gelen depremzadelerin misafir ettiklerini ifade eden; Vali Ahmet Kara; “Van'dan gelen vatandaşlarımızın açıkta kalmamaları için, Kars Şeker Fabrikası, Devlet Su İşleri ve Kars öğretmen evi misafirhanelerini bu depremzede vatandaşlarımıza tahsis ettik” dedi.

Vali Ahmet Kara; Van Valiliği’ne ayrıca 300 öğrencinin okutma ve barınma ihtiyacını karşılayabileceğimizi ilettik. Arpaçay Yatılı Bölge Okulu’nda 100 öğrenci ve Susuz İncesu köyü YİBO için ise 200 öğrenci göndermelerini talep ettik” diye konuştu.

Kars’ta misafir edilen depremzadelerin her türlü ihtiyaçlarının karşıllandığına dikkat çekilirken,Van’dan Kars’a gelecek öğrenciler içinde çalışmlara başlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.