1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yılmaz: "Gelişi Güzel Gübre Kullanılmamalı"
Vanda 5.6lık Depremde Son DURUM

Van'da 5.6'lık Depremde Son DURUM

AFAD, 9 Kasım'da Van'ın Edremit İlçesi merkezli meydana gelen 5.6 şiddetindeki depreme ilişkin son bilgileri açıkladı.

A+A-

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD), Van'daki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 32'ye çıktığını, yaralı kurtarılanların ise 30 kişi olduğunu açıkladı.

AFAD, 9 Kasım'da Van'ın Edremit İlçesi merkezli meydana gelen 5.6 şiddetindeki depreme ilişkin son bilgileri açıkladı.

Açıklamada, şu ana kadar depremde 32 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin ise yaralı olarak enkazdan kurtarıldığı belirtildi.

AFAD, bölgedeki arama-kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini belirtirken, yurttaşlara hasarlı yapılara kesinlikle girmemeleri yönünde uyarıda bulundu.

Haberin Uzantısı

DHA MUHABİRLERİ KURTULAMADI

Doğan Haber Ajansı, Van depreminde enkaz altında kalan göz bebeği iki çalışanı Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz’ı kaybetti.

Cem’in cansız bedeni depremin üçüncü gününde dün akşam saat 22.40’ta enkazdan çıkartıldı. Depremden 54 saat 42 dakika, Cem Emir’den de 5 saat 20 dakika sonra Sebahattin Yılmaz’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Umutla beklenen mucize gerçekleşmedi, Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir, görev şehidi oldu.DHA Van Bürosu muhabiri Sebahattin Yılmaz ile DHA Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir, 23 Ekim’deki 7.2’lik depremde hasar gördüğü gizlenerek faaliyetini sürdüren, geçen çarşamba gecesi meydana gelen 5.6’lık depremde de yerle bir olan Bayram Oteli’nin enkazı altında kaldı.

Depremin ardından enkaz başında 49 saat 13 dakika gözlerini kırpmadan umutla bekleyen DHA yöneticileri, Yılmaz ve Emir’in meslektaşları ile yakınları Cem ve Sebahattin'in cansız bedenleri enkazdan çıkarılırken gözyaşlarına boğuldu.

CEM EMİR KİMDİR?

Doğan Haber Ajansı Diyarbakır Bürosu muhabiri Cem Emir, 1985 yılında Tunceli'de dünyaya geldi. Ailenin 5 çocuğundan en büyüğü idi. Mesleğe 17 yaşında Evrensel gazetesinde başladı, arından ANKA Ajansı'nda çalıştı. Meslektaşları arasında kısa sürede kendini sevdiren ve başarılarıyla dikkatleri çeken Cem Emir, yaklaşık 2 yıldır DHA Diyarbakır Bürosu'nda görev yapıyordu. DHA bünyesinde Türkiye çapında ses getiren haberlere de imza atan Cem Emir'in bir çok başarılı haberinin yanı sıra, Siirt'te küçük yaştaki bir kıza yapılan cinsel istismar haberi birçok gazetenin manşetinde yer aldı ve Türkiye günlerce Siirt'teki bu olayı konuştu. Deprem bölgesine dışardan ilk giden DHA ekibi içinde yer alan Cem Emir, önce Erciş ilçesindeki grupta görev yaptı. Bayram öncesi aynı ekiple ikinci kez bölgeye giden Emir, Van merkezde gelişmeleri izliyordu. Meslek yaşamında genç yaşına karşın başarı ödülleri alan Cem Emir bekardı.

SEBAHATTİN YILMAZ KİMDİR?

DOĞAN Haber Ajansı Van Muhabiri Sebahattin Yılmaz, 20 Mayıs 1959’da Erzurum’da doğdu. Erzurum Lisesi’ni bitirdikten sonra 1980 yılında yerel Aziziye Postası gazetesinde mesleğe başladı. 1991 yılında Hürriyet Haber Ajansı Erzurum Bürosu’nda görev alan Sebahattin Yılmaz, 1993’te Van Bürosu’nda geçti. Sebahattin Yılmaz, meslek yaşamında hem Hürriyet Haber Ajansı, hem de ardından Doğan Haber Ajansı muhabiri olarak bir çok başarıya imza attı. 29 Aralık 1994 tarihinde Van’da Edremit yakınlarında düşen ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasına karda bata çıka kaza yerine ulaşan ilk gazeteci oldu. Bir yandan kazanın dehşetini görüntüleyen Sebahattin Yılmaz, bir yandan da yaralılara yardım etmesiyle büyük takdir topladı. Meslek yaşamında bir çok ödül alan Sebahattin Yılmaz, iyi bir gazeteci olmanın yanında iyi bir eş, iyi bir baba. Gönül Yılmaz ile 21 yıllık evli olan Sebahattin Yılmaz’ın oğlu 20 yaşındaki Alperen İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü’nde, kızı 17 yaşındaki Egem Van Anadolu Lisesi son sınıfta okuyor

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.