1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor’un Bilim Kahramanları Gelecek Yıla Hazırlanıyor
Vali Tepe, Sarıkamış Davos OLACAK !

Vali Tepe, Sarıkamış Davos OLACAK !

Kars Valisi Eyüp Tepe, 'Sarıkamış Türkiye'nin Davos'u olacak' dedi.

A+A-

Kars Valisi Eyüp Tepe, "Sarıkamış Türkiye'nin Davos'u olacak" dedi.

Bayraktepe Kayak Merkezi bölgesinde hizmete giren 3 yıldızlı Sarıkamış Kar Otel ile Alpina Konakları Tesisleri'nin açılışını yapan Vali Tepe, son dönemlerde Kars ve Sarıkamış'ta ciddi turizm yatırımları yapıldığını belirtti.

Sarıkamış'ta çok iyi gelişmeler olduğuna dikkati çeken Tepe, şöyle devam etti:

"Sarıkamış, Türkiye'nin Davos'u olacak. Sayın Başkanımızın çizdiği hedef doğrultusunda, sizlerin de malumu olduğu üzere, Türkiye'nin Davos'u Sarıkamış ise böyle bir iddia taşıyorsak, birkaç rakamla kıyaslama yaparsak henüz daha gidecek çok yolumuz olduğu belli olacak. 10 bin nüfuslu Davos'ta 54 tane otel var. Bizde atılan adımları çok önemsiyoruz. Ama asla yeterli görmüyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte Sarıkamış'ı Türkiye'nin Davos'u olarak görmek imkanı olur."

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de bu yıl 3 otelin yüzde yüz kapasite artırdığını söyledi. Ermiş, ilçede 4 yeni otelin hizmete açıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Sarıkamış'ta müthiş bir turizm yatırım furyası var. Gelecek yıl 2 otel daha yapılıyor. Turizm teşvik noktasında 6. bölgedeyiz. Sigorta teşvikleri, faiz indirimleri, elektrik giderlerinin karşılanması noktasında en iyi noktada turizm alanındayız. Geçen sene tanıtım noktasında, Türkiye'de en çok tanıtılan kayak merkezi oldu Sarıkamış. Bütün bunların etkisini görüyoruz."

Kars Müftüsü Mehmet Genç'in yaptı duanın ardından Kar Oteli ve Alpina konakları hizmete açıldı.

Hizmete Giren Sarıkamış Kar Oteli SERKA tarafından yüzde 50 hibe destekli, Alpina Konakları Tesisleri'nin ise Kars TKDK tarafından verilen yüzde 50 hibe destekle yapıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.