1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. 'Üniversite Öğrencileri'nden YARDIM
Üniversite Öğrencilerinden YARDIM

'Üniversite Öğrencileri'nden YARDIM

Bahçeşehir Üniversitesi'nden 8 öğrencinin başlattığı kampanya kapsamında toplanan paralarla Kars'ta bir ilköğretim okuluna çok amaçlı salon kazandırıldı.

A+A-

Bahçeşehir Üniversitesi'nden 8 öğrencinin başlattığı kampanya kapsamında toplanan paralarla Kars'ta bir ilköğretim okuluna çok amaçlı salon kazandırıldı.

Üniversite öğrencilerinin "Bi' Soluk Kafe" adlı proje kapsamında düzenlediği kampanyanın ardından Akyaka ilçesi Büyükdurduran Köyü İlköğretim Okulu'nda oluşturulan 10 bilgisayar, 3 bin 500 kitap ve projeksiyon cihazının da bulunduğu çok amaçlı salonun açılışı yapıldı.

Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyayı gerçekleştiren öğrencilere teşekkür ederek, öğrencileri ilçelerinde ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Uğurlu, üniversite öğrencilerinin güzel bölümlerde okuduklarını belirterek, "Hepsinin ayrı ayrı bölümleri var, ayrı ayrı memleketleri var, üstelik şu anda tatildeler. Tatillerini burada sosyal sorumluluk projesi kapsamında bizimle geçiriyorlar. Bu anlamda biz de arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu konuyu çok önemsedik" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı 4. sınıf öğrencisi Emir Özcan da "Bi' Soluk Kafe" ile Anadolu'da eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini belirtti. Yaklaşık 7-8 ay önce okulun ana sınıfı öğretmeni Elif Balcı'nın kendilerine bir mektup yazdığını, bu mektup doğrultusunda çalışmalarına başladıklarını anımsatan Özcan, şöyle konuştu: "Biz de mektubu proje takvimine koyduk, sürekli farklı yerlerde farklı projelerimiz oluyor. Türkiye'nin farklı yerlerine Edirne'den Diyarbakır'a, Çorum'a Samsun'a gittik. Bizim 57'inci projemiz oldu. Elif hanım bizden tam olarak kütüphane istiyordu. 1. sınıftan 4. sınıfa kadar olan kitapları biz de daha sosyal bir ortam olsun istedik. Yeni kitaplar aldık. Aynı zamanda çocukların daha rahat ders çalışabilmelerini sağlamak adına 10 bilgisayar temin ettik. 1 haftalık çalışma çerçevesinde salonun boyasını yaptık. Çocuklara böyle bir ortam kurduğumuz için çok mutluyuz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.