1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Karsspor, Maraş'ta 3 Puan BIRAKTI
Türk-İslamcı Sempozyum BAŞLADI

Türk-İslamcı Sempozyum BAŞLADI

Kars'ta Türk- İslamcı 'Gazi Kars Şehrengizi' sempozyumu başladı.

A+A-

Kars’ta Türk- İslamcı ‘Gazi Kars Şehrengizi’ sempozyumu başladı.

Kaşgar’dan Endülüs’e Türk-İslam Şehirleri Sempozyumlarının Kars’taki programı “Gazi Kars Şehrengizi” adlı sempozyum dün (29 Ekim) başladı.

KHA'nın haberine göre: Kars’a gelen katılımcılar, Namık Kemal Kültür Merkezi, Hasan Harakani Türbesi, Harakani Kültür Merkezi ve Kars Kalesini gezdiler.

AKP’li Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un eşlik ettiği ilk günkü programlar gezilerle sürdü.

Kars Kalesi’ni gezen katılımcılar, toplu fotoğraf çektirdiler. Otelde yemek sonrası Ani’ye hareket eden sempozyum katılımcıları ziyaret ettikleri Ani Harabeleri’ne hayran kaldılar.

Antik kent girişinde hatıra fotoğrafı çektiren katılımcılar, soğuk havaya aldırmadan ören yerini gezdiler.

Katılımcılar akşam saatlerinde kente dönerek 3 gün sürecek sempozyuma katıldılar.

Haberin Devamı…

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM KARS’A GELDİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları 18’inci Bölge Müdürlüğü hizmet Binası’nın açılış törenine katılmak üzere bugün havayolu ile Kars’a geldi.

Bakan Yıldırım’ı havaalanında, Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıtç, Ardahan ve Iğdır Valileri, AKP İl Teşkilatı ve AKP’li belediye başkanları ve partililer karşıladı.

Bakan Yıldırım, ‘Gazi Kars Şehrengizi Sempozyumu’nun yapıldığı programa katılmak için Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’na geçti.

BAKAN KATILIMCILARI UYUTTU

Toplantıda konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin 2023 yılında Dünyanın en iyi 10 ekonomisi içinde yer alacağını söyledi.

Hedef 2023’e ulaşıldığında “Atalarımızın bize emanet ettiği bu topraklara böylelikle borcumuzu ödemiş oluruz” diyen Bakan Yıldırım, “Kim ne yaparsa yapsın, kim ne plan kurarsa kursun, kim ne işlemle uğraşırsa uğraşsın, isterlerse terör belasını başımıza sarsınlar hiç ama hiç çaresi yok, Türkiye muasır medeniyetler seviyesine kararlı bir şekilde yürümeye devam edeceğiz. Atatürk’ün bize hedef gösterdiği o noktaya gideceğiz. Terör ancak bizim hızımızı biraz kesebilir, ancak enerjimizi biraz boya harcamamıza neden olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti’nin medeniyet yürüyüşüne asla ve asla engel olamaz.” dedi.

 

Son yaşanan Van depremindeki kardeşliğe de değinen Bakan yıldırım, “Son yaşadığımız Van depremi bir kez daha göstermiştir. Türk milleti büyük bir millettir. Doğusuyla, Batısıyla, Kuzeyiyle, Güneyiyle, Lazıyla,Terekemesiyle, Azerisiyle, Sunisiyle, Alevisiyle kardeştir, birdir, beraberdir. İşte bu kardeşlik bu depremde doruğa çıkmıştır. Ümit ederim ki bu, bazılarına önemli bir mesaj olmuştur. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlara, bu ülkenin gücünü sınamaya çalışanlara önemli bir mesaj olmuştur.” diye konuştu.

Bakan Yıldırım daha sonra Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün açılışını yapmak için alkışlar arasında toplantının yapıldığı salondan ayrıldı.

18. Bölge Müdürlüğü açıldı

Karayolları Kars 18. Bölge Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle resmen açıldı.

Karslıların uzun yıllardır beklediği Karayolları Bölge Müdürlüğü düzenlenen törenle hizmete girdi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan’ın da katıldığı açılışa Gazi Kars Şehrengizi Sempozyumu nedeniyle Kars’ta bulunan yabancı konuklarda yoğun ilgi gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.