Tebrizde Akademik İşbirliği ANLAŞMASI

Tebriz'de Akademik İşbirliği ANLAŞMASI

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ile İran Tebriz Üniversitesi arasında 5 yıllık akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ile İran Tebriz Üniversitesi arasında 5 yıllık akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

KAÜ'den yapılan yazılı açıklamada, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, rektör yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, dış ilişkiler birimi ve akademik birim temsilcilerinden oluşan heyetin Tebriz Üniversitesi'ni ziyaret ettiği belirtildi.

Ziyarette, Tebriz Üniversitesi rektörlük makamında her iki üniversite arasında 5 yıl süreyle geçerli olmak üzere akademik işbirliği anlaşması imzalandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Anlaşma çerçevesinde üniversiteler arasında öğretim elemanı değişimi, öğrenci değişimi, ortak araştırma faaliyetleri, ders ve e-öğrenme dersleri, seminerler ve akademik toplantılara katılım, yayımlanmış akademik materyallerin ve diğer bilgilerin değişimi, özel kısa süreli akademik programlar gibi ortak çalışma alanları belirlenmiştir. Ülkemizde yükseköğrenimin yeniden yapılandırılması sürecinde uluslararasılaşma önemli yer tutmaktadır. Kafkas Üniversitesi bu süreçle beraber sınır şehri olmanın kattığı vizyon gereği komşu ülkelerin üniversiteleri ile de ikili akademik işbirliği alanlarında önemli adımlar atmaktadır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.