1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Birecik'te Sürpriz Gelişme.. Belediye Başkanı DEM Parti’den İstifa Etti
Taylan Yıldız, İstanbul İçin 'Bağımsız Aday' Olduğunu Açıkladı!

Taylan Yıldız, İstanbul İçin 'Bağımsız Aday' Olduğunu Açıkladı!

İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı yaparken Mayıs 2023’teki seçimlerin ardından partisinden istifa eden Taylan Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için bağımsız aday olduğunu açıkladı.

A+A-

İYİ Parti'de Genel Başkan Yardımcılığı yaparken Haziran 2023'te partisinden istifa eden Taylan Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığına adaylığını koydu. 

İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı yaparken Mayıs 2023’teki seçimlerin ardından partisinden istifa eden Taylan Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için bağımsız aday olduğunu açıkladı.

BAĞIMSIZ ADAY OLARAK YARIŞACAK

"Senin İçin Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayıyım. Yarınını Seç" sloganıyla adaylığını duyuran Yıldız, yayınladığı video ile neden aday olduğunu anlattı.

Videoda ‘umutsuz seçmen’ ve gençlerin ekonomik durumunu değerlendiren Yıldız, bunların ‘siyaset üstü’ olduğunu söyledi. ‘Gençlerle karar alıp, gençlerin adayı olduğunu’ söyleyen Yıldız, “Eski tip politikalar iflas etti. Siyaset kanalları tıkanmış, temsiliyet bir avuç eski kafalıya kalmış dili bozuk ve ufuksuz siyasiler çözüm üretmek yerine sorun üretmekle meşgul" diye konuştu.

Yıldız’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Bazılarımız için İstanbul’u konuşmak hep heyecan verici. Hani ‘İstanbul benim atardamarlarımdan biridir’ diyor ya, İstanbul şairlerinden ünlü İlhan Berk, benim için de böyle aslında. Öyle bir kent ki İstanbul sakinlerine her daim yaşama sevinci aşılıyor.

Bu kadim şehir, tarihinin en zorlu dönemlerinde bile umudun yeşermesine ve yarınların inşa edilmesine zemin olmuştur. Şimdi de tam sırası. İstanbullu yeni şeyler duymak, yeni bir dille sahici meseleleri konuşmak istiyor. Yanlış olduğu son yıllarda iyice ortaya çıkan hepimizin kaybetmesine yol açan eski tip politikalar iflas etti. Patinaj yapıyor Türkiye ve haliyle İstanbul siyaset kanalları tıkanmış.

Temsiliyet bir avuç eski kafalıya kalmış, dili bozuk ve ufuksuz siyasiler çözüm yerine kriz üretmekle meşgul. İstanbul’da siyasetten umudunu kestiği için sandığa gitmeyen iki milyon seçmen var. Çok vahim değil mi? Hiçbir partinin mevcut sorunları çözemeyeceğine inananların oranı yüzde 35’e dayanmış durumda. Eski usul siyasetçiler dev küskünler ordusu oluşturdu. Ayrıca sandıktaki protesto oyları yüz binleri geçti. Hamaset ve nefreti körükleyen söylemlerle halk neredeyse iki farklı ülkenin evlatları gibi ayrıştırılmış.

Toplumu zorla iki ayrı tribüne iten ve bu kamplaşmadan medet umanlar kendi iktidarlarını sürdürmenin keyfini yaşıyor. Bir taraf İstanbul benim geri alacağım diyor. Diğer tarafta vermeyeceğim artık benim diyor. Siyasi planlar hizmet için değil, dev bütçeli bir şirketin hisse senetlerine sahip olmak için yapılıyor sanki.

Bu toplum bunu hak etmiyor. Gençler, olup biteni hayretle izliyor. Bu illüzyonun parçası olmak istemiyorlar. Onlar bunca kayıptan sonra yarınını geri almak için birilerinin ellerini taşın altına koysun istiyorlar. Onlar kimsenin yaşam tarzı, etnik kökeni, inancı, mezhebi ve düşünce sistematiğini sorgulamıyorlar.

Gençler üzerlerine mont alamayan, iyi beslenemeyen internete erişemeyen, İstanbul’da barınamayan memlekete girecek otobüs parası bulamayan, akranlarına çare üretilmesinin derdindeler. Geçenlerde sosyal medyada gördüm. Boğaziçili bir genç, temiz su içebilmek, deprem sonrası evden sağ çıkabilmek ve kültür sanat etkinliklerinden daha fazla yararlanmak istiyorum dedi. Bunlar siyaset üstü yakarışlar, bu samimi dertleri duymayanlar başka neleri duyacak? Yazıktır.

Gençler öyle temel meselelerde haklı isteklerde bulunuyor ki, ben işte onlar adına bu kent için İstanbul için yola çıkıyorum. Her beş gençten dördü bu toprakları terk etmek istiyor. İstanbul’da yaşayan gençler, onların anneleri ve babaları sistemin dışında kalmışlar. Torpili olmayan herkes umudunu yitirmiş, İstanbul’u, Türkiye’yi ve gençlerini kaybediyoruz. En önemlisi de onların demokrasiye olan inancını kaybediyoruz.

Uzun uzun konuştuk genç arkadaşlarımla birlikte bir karar verdik. Bugüne kadar her kararım da onlar oldu. Gençler haklı isteklerde bulunuyor ki bunları her gün dinliyor ve gözlüyorum. İki kap yemek yiyemeyen, ısınamayan barınamayan, sokağa çıkamayanlar var. Kör dövüş yapanlar bunları görmüyor ama o gençler olup biteni çok iyi görüyor. Bu yüzden yanlış giren işlere son vermek için onlar adına birilerinin sorumlu kalmasını istiyorlar ve onlarla yeni bir karar aldık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına onlar adına bağımsız aday oluyorum.

İstanbul’a köhne siyasetini hayal etmeyebile cesaret edemeyeceği bir vizyon için yeni bir başlangıç vakti artık beyaz bir sayfa açma vakti İstanbul’un yarınını kazanma vakti. Bugün artık İstanbul’un gençliğini geri almak için bağımsız Büyükşehir Belediye Başkanı adayınız olarak karşınızdayım.

İstanbul’un geleceğini geri alacağız. Bizim gibi düşünen herkese sözümüz net. Kendi seçmediğin her şeyi geç, yarını seç.

İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETMİŞTİ

Taylan Yıldız, İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcısı ve İBB Meclis üyesiydi. 14 Mayıs seçimlerinde milletvekilliği için İBB Meclis üyeliğinden istifa etti. Ancak İYİ Parti’nin düzenlediği ön seçimde geri sıralarda kalınca aday olmadı.

Seçimlerinin ardından İYİ Parti'de yaşanan çözülme sürecinde istifasını açıkladı. Yıldız, meselesinin kişisel değil sistemsel olduğunu söyledi.

Yıldız istifasını, "Bilinsin isterim ki benim kişilerle hiçbir zaman meselem olmadı. Benim başka bir meselem var: Ankara’nın gençleri duymaması meselesi… Bu meseleyi çözmek için, yeni bir gelecek için birlikte olmaya, çabalamaya, mücadele etmeye devam edelim. Ve umudu elden bırakmayalım, daha yeni başlıyoruz!" sözleriyle duyurdu.

Yıldız, İBB Meclis üyesiyken Meclis toplantısında Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yla girdiği polemikle gündem olmuştu. Göksu’nun “İnternetçi arkadaş” lafını sahiplenip “İnternetçi abi”ye çeviren Yıldız, siyasi söylemlerinin çoğunda gençlere yönelik konuşuyor.

TAYLAN YILDIZ HAKKINDA

1980 Ankara doğumlu. Karşıyaka Anadolu Lisesi’nin ardından gittiği İzmir Fen Lisesi’nde, master tezi düzeyinde gösterilen ‘Soma Termik Santrali’nde atık küllerin içindeki yanmamış kömürlerin geri kazanımı ve kül dağlarının çevresel etkileri’ konulu bir proje geliştirdi.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’ni onur derecesi ile bitirdikten sonra Massachusetts Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans yaptı.

2003’te, tüm dünyada yılda en fazla iki kişinin kabul edildiği Stanford Üniversitesi’ndeki İşletme Doktorası Pazarlama programına tam burslu olarak kabul edildi. Doktora sırasında Google'de yöneticilik yaptı. Türkiye'ye 2017'de döndü ve siyasete atıldı.

İstanbul'da metrolarda internet kullanımının serbest bırakılmasında öncü rol oynadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.