1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Suriye Kürtleri'nden Ortak YÜRÜYÜŞ
Suriye Kürtlerinden Ortak YÜRÜYÜŞ

'Suriye Kürtleri'nden Ortak YÜRÜYÜŞ

Suriye'deki Kürt kentlerinde Kürt Yüksek Heyeti tarafından düzenlenen Kürdistan yürüyüşü yapıldı.

A+A-

Suriye'deki Kürt kentlerinde PYD'nin de içinde bulunduğu EGRK ile ENKS yüz binlerce kişinin katıldığı ortak yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında Öcalan ve Barzani posterleri açıldı.

Suriye'deki Kürt kentlerinde Kürt Yüksek Heyeti tarafından düzenlenen Kürdistan yürüyüşü yapıldı. Yüz binlerce kişinin katıldığı yürüyüş sırasında yan yana Abdullah Öcalan ve Mustafa Barzani posterleri açılması dikkat çekti.

Kürt Yüksek Heyeti'nin çağrısıyla "Kürt Yüksek Heyeti benim temsilcimdir" sloganıyla yapılan yürüyüşler, başta Kobanê, Afrin, Derka Hamko, Amûdê ve Tirbesipî olmak üzere birçok şehirde gerçekleştirildi.

Kürt Yüksek Heyeti, Kürtleri uluslararası düzeyde temsil etmesi için Qamişlo'da Salı günü kuruluşunu ilan etmişti. Heyet içerisinde Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) de bulunduğu Batı Kürdistan Halk Meclisi (EGRK) ile Suriye Kürt Ulusal Meclisi'nden (ENKS) isimler yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.