1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yeni Kimlik Kartları İçin Tarih Açıklandı
Şıvan Perwer Açlık Grevine BAŞLADI

Şıvan Perwer Açlık Grevine BAŞLADI

Hewler'de (Erbil) bir grup Kürt sanatçı Kürdistan Federal Bölgesi Parlamentosu önünde açlık grevine başladı.

A+A-

Türkiye’de devam eden açlık grevlerine destek olmak amacıyla bugün bir grup aydın ve sanatçıyla birlikte (Erbil) Hewler’de açlık grevine giren Şıvan Perwer, “AKP’ye açılım yapıyor diye ben de alkış çalmıştım. Ama maalesef umutlarımız kırıldı” dedi.

Türkiye cezaevlerinde 66’ıncı gününe giren açlık grevlerine destek olmak amacıyla Hewler’de bir grup Kürt sanatçı Kürdistan Federal Bölgesi Parlamentosu önünde açlık grevine başladı. Hakan Akay ve Zeynel Abidin Bilgin ile basının karşısına çıkan Şıvan Perwer, tüm dünyaya ve yerel hükümete açlık grevlerine ilişkin harekete geçme çağrısında bulundu. "Kürtlerin birbirinden başka kimsesi yoktu. Bugün de birbirine sahip çıkma günüdür" diyen Perwer, açlık grevindeki tutsakların yaptıklarını şerefli ve büyük bir mücadele olarak tanımladı. Açlık grevindeki tutsakların taleplerinin haklı ve insani talepler olduğunu söyleyen Perwer, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın Kürtlerin siyasi bir lideri olduğunu belirterek, tecrit edilmesinin yanlış olduğunu dile getirdi.

"AKP umutlarımızı kırdı"

Gazetecilerin, geçmişte AKP hükümetinin açılımlarını desteklediğini hatırlatması üzerine Perwer, "AKP açlım yapıyor diye bende alkış çalmıştım. Hatta birçok kişi bu tutumumdan dolayı bana tavır almıştı. Ben hatta Türkiye’deki aydınlara bu adıma destek olmaları çağrısında bulunmuştum. Fakat her geçen gün birşey kabul etmediler. Muhalifleri cezalandırıyorlar, hiçbir alternatifi de kabul etmiyorlar. Bu iyi değil. Yani umutlarımızı kırdılar" dedi.

Sadece Kürtlerin değil, Türklerin de barışa ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Perwer, mevcut gidişatın değişmemesi halinde Türkiye’yi daha karanlık günlerin beklediğini ifade etti. Kürdistan Federel Bölge Parlamenetosu önündeki Sami Abdurrahman Parkı'nda açlık grevine başlayan sanatçılardan Hakan Akay ise eylemlerinin ne kadar ve nasıl sürdürüleceğinin Türkiye’deki açlık grevlerinin gidişatına göre belirleneceğini söyledi. Akay, birçok Kürt sanatçı ve aydının Hewler’de başlatılan açlık grevine katılacağını duyurdu.

İlgili Haber

Kürtler yarın açlık grevine başlayacak

BDP'nin çağrısıyla yarı açlık grevindeki tutsaklara destek amacıyla 2 günlük açlık grevi başlatılacak.

PKK'li ve PAJK'lı tutsakların cezaevlerinde 12 Eylül'den beri başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevine destek amacıyla Kürtlerin olduğu her yerde 2 günlük açlık grevi yapılacak.

BDP'nin çağrısı üzerine Cumartesi saat 10.00'da başlayacak şekilde Türkiye'nin her yerinde, 10 binler, dayanışma amacıyla açlık grevleri başlatacak. Sağlık ve yaş durumu elveren herkesin açlık grevine katılabileceği belirtildi. Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Parkorman'da kitlesel oturma eylemi ile 2 günlük açlık grevi start alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.