1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Küre Nüfusu Azalan İlçeler Arasında Yer Aldı
Şırnak’ta Saldırı: 9 Asker Şehit

Şırnak’ta Saldırı: 9 Asker Şehit

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK tarafından düzenlenen saldırıda dört asker öldü, on asker yaralandı. Uludere'de düzenlenen saldırıda da beş asker hayatını kaybederken sekiz asker yaralandı.

A+A-

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'liler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi.

Genelkurmay Başkanlığı Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; Şırnak Beytüşşebap bölgesinde bulunan HABUR-2 Gümrük Kapısı’na giden araçlara yapılan saldırıda dört askerin öldüğü, on askerin de yaralandığı belirtildi. 

Genelkurmay Başkanlığı Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, sabah 07.30 gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından Irak tarafından roketatarlar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde de PKK tarafından yola döşenen patlayıcı infilak ettirildi. 

Al Jazeera Türk'ün Anadolu Ajansı'na (AA) dayandırdığı habere göre, bu saldırıda da beş asker öldü, sekiz asker yaralandı.

Fırat Haber Ajansı (ANF) da Şırnak'ta en az sekiz askerin hayatını kaybettiği bilgisini geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.