Şırnak Uluderede Askeri Araç DEVRİLDİ

Şırnak Uludere'de Askeri Araç DEVRİLDİ

Şırnak'ta asker taşıyan sivil araç şarampole yuvarlandı, dokuz asker ve minibüsün şöförü hayatını kaybetti.

A+A-

Şırnak'ta asker taşıyan sivil araç şarampole yuvarlandı, dokuz asker ve minibüsün şöförü hayatını kaybetti. Kazada yaralanan askerlere, Roboski'de katledilen yurttaşların yakınları yardım etti.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Gülyazı Köyü Karakolu'ndan Uludere İlçesi'ne askerleri taşıyan sivil bir minibüs, şarampole yuvarlandı. Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, kazada korucu olan şoför ile dokuz askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Askerlerin yardımına TSK savaş uçaklarının saldırısı sonucu hayatını kaybeden 34 Roboskilinin yakınları koştu. Kazaya ilk mühadaleyi yapan Roboskililer, yaralı askerleri hastaneye taşıdı. Köylülerin kazanın meydana geldiği bölgenin yakınlarında Mardin Milletvekili Ahmet Türk'ü beklemekte oldukları bildirildi.

10 askerin kimliği belli oldu

Şırnak'ta içinde askerlerin bulunduğu aracın şarampole yuvarlanması sonrası yaşamını yitiren askerlerin kimlikleri belli oldu

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, şarampole yuvarlanan araçta bulunan 9 asker ve 1 korucunun yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü'ne görev yapmak için gelen ve içinde 18 askerin bulunduğu minibüs virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Gülyazı Köyü'ne 200 metre kala meydana gelen kazada, araç takla attıktan sonra ters yattı. Köylülerin yardımıyla araçtan çıkarılan askerlere burada ilk müdahale yapıldı.

Araçtan çıkarılan yaralı askerler köyün üst tarafında bulunan Gülyazı Sınır Tugayı'na taşındı, buradan da Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Kazada araç şoförü Mendi Tosun’un aralarında bulunduğu 9 asker yaşamını yitirirken 9 asker de yaralandı.

İŞTE YAŞAMINI YİTİREN ASKERLERİN İSİMLERİ:
UZMAN ÇAVUŞ ATAKAN ÇİLLER - OSMANİYE / DÜZİÇİ
UZMAN ÇAVUŞ ALTAN CEYHAN - AFYONKARAHİSAR / SİNANPAŞA
UZMAN ÇAVUŞ SELAHATTİN RECEP GÜÇ - HATAY / REYHANLI
UZMAN ÇAVUŞ MURAT USTAOĞLU - ÇANKIRI
UZMAN ÇAVUŞ GÖKHAN DORUK - UŞAK
JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ AZİZ OSMAN - KIRŞEHİR
JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ OSMAN ÇELİK - ANTALYA / FİNİKE

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.