1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Sessiz Kalabalık Sizi ÇAĞIRIYOR !
Sessiz Kalabalık Sizi ÇAĞIRIYOR !

Sessiz Kalabalık Sizi ÇAĞIRIYOR !

Hrant Dink'in öldürülmesinin beşinci yılında 19 Ocak Perşembe günü saat tam 13'de Taksim Meydanın'da toplanılacak ve AGOS'un önüne yürünecek.

A+A-

Hrant Dink'in öldürülmesinin beşinci yılında 19 Ocak Perşembe günü saat tam 13’de Taksim Meydanın'da toplanılacak ve AGOS'un önüne yürünecek. Hrant'ın Arkadaşları desteğinizi bekliyor.

19 Ocak 2007'de, Genel Yayın Yönetmeni olduğu AGOS gazetesi önünde öldürülen Hrant Dink için 19 Ocak 2012 Perşembe günü saat 13.00'te Taksim Meydanının Elmadağ'a doğru olan yönünde buluşularak AGOS'un önüne yürünecek.

Hrant'ın Arkadaşları'ndan gelen destek çağrısında "Hrant Dink'i yok ettikleri günden bu yana tam beş yıl geçti. Beş yıl önce onu yüz binler İstanbul caddelerinde akarak, milyonlar ağlayarak uğurladı. Beşinci yılında o büyük dayanışmayı, o sessiz çığlığı, o çok büyük anlam taşıyan demokratik çıkışı tekrarlamak dileği ve umudundayız" deniyor.

Yürüyüşte slogan atılmayacak, örgütsel flama ve bayrak taşınmayacak.

Dink davasının son duruşması olması beklenen 25. duruşma 17 Ocak'ta Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, saat 10:00'da gerçekleşecek.

17 Ocak'ta Karar Çıkabilir

Hrant Dink davasının 24. duruşması görüldü. Bir sonraki duruşma tarihi Dink'in öldürüldüğü tarihten iki gün önceye, 17 Ocak'a verildi. Mahkeme başkanı, "Artık karar vermek istiyoruz" dedi.

İstanbul Şişli'de 19 Ocak 2007'de Agos gazetesi önünde öldürülen gazeteci Hrant Dink cinayeti davasının 24. duruşması Beşiktaş 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Bir sonraki duruşma 17 Ocak'ta gerçekleşecek.

Mahkeme başkanı, "Tüm sanık avukatları 17 Ocak'ta mahkeme salonunda olsun. Artık karar vermek istiyoruz" dedi.

19 Ocak 2012 - çağrı filmi from ümit kıvanç on Vimeo.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.