TEDAŞ İl Müdürü Vatandaşları UYARDI

Gündüz ile gece arasında yaklaşık 20 derece ısı farkının yaşandığı Kars'ta değişken hava koşulları elektrik iletkenlerinde de arızaya yol açıyor.

Gündüz ile gece arasında yaklaşık 20 derece ısı farkının yaşandığı Kars’ta değişken hava koşulları elektrik iletkenlerinde de arızaya yol açıyor. Yaşanan ağır kış şartlarına rağmen enerjinin gidemediği hiçbir bölgenin bulunmadığına dikkat çeken TEDAŞ İl Müdürü vatandaşlara kaçak konusunda da hatırlatmalarda bulundu.

TEDAŞ İl Müdürü Adem Beyribey, “Bilindiği üzere kış şartları Kars’ta çok ağır geçmekte. Özellikle gündüz ile gece arasındaki ısı farkı yaklaşık 20 derece kadar. Bu durum iletkenlere arıza veriyor ama ağır geçen kış şartlarına rağmen kurumumuzun çalışmaları sonucu herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Bazen elektrik kesintileri oluyor, bu anlarda da ekiplerimiz anında müdahalede bulunuyor. bu müdahale sonucu da elektrik verilemeyen herhangi bir bölgemiz yoktur. Kış mevsiminde vatandaşlarımız kaloriferdeki ısınmanın elektrik kesilmesi sonucu arttığını söylüyorlar, bu durumlarda da ekiplerimiz acil müdahalede bulunuyorlar ve bir sıkıntı yaşanmıyor. Şimdiye kadar enerji verilemeyen bir yerleşim bölgemiz yok. Günübirlik olarak genel merkeze ve Kars Valiliğimize bilgi aktarmaktayız.” dedi.

“Kayıp kaçakla ilgili çalışmalarımız kış mevsimiyle birlikte de devam ediyor.” diyen Beyribey, “Yöremizde kayıp ve kaçak mevcut. Kayıp şebekemizle alakalı bir sorundur ve yapılan yatırımlar sonucu bu kayıplar azalmaktadır. Kaçakla ilgili mücadelemiz ekiplerimizin yoğun gayretiyle sürdürülüyor. Yakaladığımız kaçakları mutlaka savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz, gerekli idari para cezasını kurum olarak uyguluyoruz ve vatandaşlara el bildirileriyle, toplantılar yaparak kaçak kullanmamalarını öneriyoruz. Kaçak kullanımı sistemimize de oldukça büyük zararlar veriyor. Yaklaşık 9550 Km. alanda en ücra noktalara kadar elektrik götürmekteyiz. Kaçak kullanımı sonucu hatlarımızda meydana gelen zararlar diğer abonelerimizi etkiliyor ve onların cihazlarına zarar veriyor. Abonelerimizden kaçak kullanmamalarını önemle rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ekonomi | Finans | Otomotiv Haberleri

Resmi Gazete’de Yayımlandı.. 'Lokanta ve Kafeler'e KDV Zammı
IBAN'ını Kiralayan Yandı.. Hapis Cezasıyla Karşılaşabilirsiniz!
Merkez Bankası'ndan Süpriz Karar... Faiz yüzde 50'de Sabitlendi!
Çimento Fiyatlarına Dev Zam.. Müteahhitler Protestoya Hazırlanıyor!
'Trafik Sigortası'nda Yeni Dönem.. Zam Hesabı Sil Baştan!