1. HABERLER

  2. Selim Belediyesi 2010'dan UMUTLU
Selim Belediyesi 2010'dan UMUTLU

Selim Belediyesi 2010'dan UMUTLU

Kars'ın Selim İlçe Belediye Başkanı Muhittin Yücel, 2010 yılının hizmet yılı olacağını söyledi.

A+A-
Kars'ın Selim İlçe Belediye Başkanı Muhittin Yücel, 2010 yılının hizmet yılı olacağını söyledi.
AK Partili Salim Belediye Başkanı Muhittin Yücel, 2009 yerel seçimlerinde belediyeyi 1 milyon 450 bin TL borçla devraldıklarını söyledi. 2005 yılından bu yana emekli olanların ikramiyelerini alamadığını da ifade eden Yücel, "Belediyeyi devraldığımızda vatandaşa olan borcumuzu ödedik. Emekli olmuş ve emekli ikramiyelerini alamamış işçilerimizin ikramiyelerini ödedik. Zamanında ödenmeyen kamu alacaklıları dolayısıyla icraya düşen aşağı yukarı 100-150 bin TL borcumuzu ödedik. 2009 yılında emekli ettiğimiz 2 tane işçimize emekli ikramiyelerini de ödedik. Belediye binamızı son derece yaşanabilir bir hale getirdik. Ayrıca ilçemizde taşıma sorununu özel halk otobüsleri uygulamasıyla çözdük. 2010 yılında yol ve altyapı sorununa eğileceğiz. Şu an belediyeyi devraldığımızda bir kuruşu bulunmayan belediyemizin bütçesinde 650 bin TL paramız var. Yazında elde edeceğimiz gelirle birlikte 10 kilometreye yakın parke taşı döşemek suretiyle Selim ilçesinde 52 yılda yapılmayan yolları veya yapılan yolların 5-10 katı kadar yol yapmayı düşünüyoruz. Böylece Selimli vatandaşlarımızın çamur ve tozdan kurtarmış olacağız. 2010 yılı hizmet yılı olacak" dedi.
İlçeye hayırseverlerin desteğinin de devam ettiğini ifade eden Başkan Yücel, "İş adamı Latif Aras ilçemize bir Anadolu lisesi yapmayı taahhüt etti. Yine onun kardeşi Canpolat Aras, belediye binamızın hemen yanında bulunan garaj ve düğün salonu olarak planlanan yerin yapımı için 70 milyar taahhütte bulundu. İnşaat sezonunun başlamasıyla birlikte Belediye Düğün Salonu ve Gençlik Merkezimizi hizmete geçireceğiz. Yine iş adamlarımızdan Yaylacık köyünden olan AKKA Şirketler Grubu tarafından ilçemize bir okul veya ilçenin ihtiyacı bulunan konuda yardımcı olacaklarını taahhütte bulundular. AK Parti Kars Milletvekilimiz Sayın Zeki Karabayır'ın girişimleriyle hastanemize ek bir bina yapılacak. 2010 yılında Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü (DSİ) tarafından derelerin ıslahı konusu projelendirilip tamamlanacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum