1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Göcek Tüneli’ndeki Geçiş Ücreti Protesto Edildi
Selekin Davası 24 Ocaka ERTELENDİ

Selek'in Davası 24 Ocak'a ERTELENDİ

Sosyolog Pınar Selek'in yeniden yargılandığı Mısır Çarşısı davasında müdafi avukatların reddi hakim talebi mahkeme tarafından reddedildi. Duruşma 24 Ocak'a ertelendi.

A+A-

Sosyolog Pınar Selek'in yeniden yargılandığı Mısır Çarşısı davasında müdafi avukatların reddi hakim talebi mahkeme tarafından reddedildi. Duruşma 24 Ocak'a ertelendi.

İstanbul Eminönü'nde bulunan Mısır Çarşısı'ndaki patlamayla ilgili yargılanan Sosyolog Pınar Selek, hakkında iki kez verilen beraat kararının ardından İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üçüncü kez yargılanmaya başlandı. Selek'e destek vermek amacıyla aralarında sanatçı, aydın, siyasi parti üyeleri, Avrupa'dan gelen gözlemcilerin de yer aldığı grup Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Adliye önünde Selek'e destek vermek için bulunan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Zulüm dağıtılıyor. Onlardan bir tanesi de Pınar Selek davası. İyi ki bu dava var. Çünkü yıllardır Türkiye'nin her yerinde Özel Yetkili Mahkemelerde bu yargı insanlarımıza zulüm dağıttı. Bu davada onların şahikasından bir tanesidir. Dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'Tanık olmak sorumluluktur'

Demokratik kitle örgütleri adına açıklamada bulunan Deniz Türkali ise, yargılamanın hukuksuz olduğunu ifade etti. Aradan geçen zamanda Beşiktaş'taki İstanbul Mahkemesi'nden Çağlayan Adalet Sarayı'na terfi ettiklerini; ancak hukuk yoluyla işlenen zulümde bir gerileme olmadığını belirten Türkali, "Biz de Pınar Selek'e tanık olmaktan, bu bitmek bilmeyen adaletsizliğe direnmeye evrildik. Adaleti onun şahsında hepimiz için istedik. Başka türlü bu ülkede nasıl hiçbir şey olmamış gibi yaşanabilir bilemedik. Tanık olmak sorumluluktur. Gereği yerine gelmezse suç ortaklığına dönüşür. İnfialimiz bundan. Göz göre göre yaşatılan bu hukuk cinayetinin, bu insanlık ayıbının utancına katlanamayışımızdan. Pınar Selek'in elini tutmaktan gurur duyuyoruz. O eli hiç bırakmayacağız. Ta ki hep birlikte bu ülkenin sokaklarında onun özgürlüğünün şenliğini kutlayana kadar" dedi. Grup açıklamanın ardından duruşma salonuna geçti. Ancak sayının oldukça fazla olmasından dolayı birçok kişi salona alınmazken, Selek'i savunmak için 50 kadar avukat başvuruda bulundu.

Avukatlar usul yönünden itirazda bulundu

Mahkeme Başkanı, avukatların daha önce ilettiği reddi hakim talebinin reddedildiğine ilişkin kararı okudu. Mahkeme, savcıdan mütalaasını açıklamasını istedi. Savcı ise birinci mahkemedeki mütalaasını tekrarladı. Mahkeme daha sonra esas hakkında konuşmaları için müdafi avukatlara söz verdi. Ancak Selek'in avukatları esasa ilişkin değil usule ilişkin taleplerinin olduğunu dile getirdi. Mahkemenin reddi hakim talebini reddettiğini bu duruşmada öğrendiklerini belirten avukatlar, bir üst mahkemeye 7 gün içinde itiraz etme hakları olduğunu ifade etti. Avukatlar, mahkeme heyetinin sanki haklarında reddi hakim talebinde bulunulmamış gibi duruşmayı sürdürmesinin yasalara aykırı olduğunu kaydetti. Selek'in avukatları durum karşısında hayrete düştüklerini belirterek önümüzdeki günlerde bir üst mahkemeye reddi hakim talebini ileteceklerini ve buradan bir cevap gelmeden mahkemenin bir hüküm veremeyeceğini savundu. Bunun üzerine mahkeme heyeti değerlendirme yapmak için ara vererek duruşma salonunu terk etti.

Dosya bir üst mahkemeye yollandı

Bir süre sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, avukatların usule ilişkin talebini yerinde bulduğunu ve üst mahkemeye itiraz etme hakları bulunduğu için dosya üzerinden işlem yapamayacaklarını açıkladı. Mahkeme, içinde avukatların itiraz dilekçesinin de bulunacağı dava dosyasının önümüzdeki günlerde 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar vererek duruşmayı 24 Ocak 2013 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.