Sarp 'Yolcu' Geçişlerine Kapatıldı

Sarp 'Yolcu' Geçişlerine Kapatıldı

Sarp Sınır Kapısı'nı karşılıklı olarak geçici süreyle yolcu trafiğine kapatıldı.

A+A-

Türkiye'nin Gürcistan üzerinden Kafkasya'ya açılan Sarp Sınır Kapısı, Corona virüsü tedbirleri kapsamında, saat 17.00 itibarıyla karşılıklı olarak geçici süreyle yolcu trafiğine kapatıldı.

İçişleri Bakanlığı’nca Türkiye ile Gürcistan arasındaki Sarp Sınır Kapısı’nın Corona virüsü tedbirleri kapsamında, karşılıklı olarak geçici süreyle yolcu trafiğine kapatılması kararı alındığı duyuruldu.

TERMAL KAPIDAN GEÇİRİLDİ

Kapının yolcu girişlerine karşılıklı kapatılmasından önce her iki ülke vatandaşları, vatanlarına döndü. Türkiye’ye giriş yapan Türk vatandaşları, termal kameralarla taramadan geçirildi.

Karar, bugün saat 17.00 itibarıyla yürürlüğe girdi. Sarp Sınır Kapısı’nda yük taşımacılığına ise herhangi kısıtlama getirilmedi. TIR sürücüleri karşılıklı olarak kapıdan geçiş yapmaya devam etti.

AZERBAYCAN VATANDAŞLARI KAPIDA KALDI

Türkiye’den çıkarak, Gürcistan üzerinden Azerbaycan’a geçmek için Sarp Sınır Kapısı’na gelen Azerbaycan vatandaşları ise kapıda kaldı.

Gürcistan’ın Azerbaycan sınır kapısını kapatması nedeniyle bu ülke vatandaşları, Gürcistan’a alınmadı. Azerbaycan vatandaşları, Türk sınırında beklemeye başladı. Ülkelerine gitmek istediklerini söyleyen Azeriler, kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

Haberin öncesi...

YOLCU GEÇİŞLERİ TÜRKGÖZÜ VE AKTAŞ'TAN

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye ve Gürcistan, koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı almakta oldukları önleyici tedbirler çerçevesinde, iki ülke arasındaki mevcut üç sınır kapısından biri olan Sarp/Sarpi Sınır Kapısını yolcu trafiğine karşılıklı olarak kapatma kararı aldı. Sarp/Sarpi Sınır Kapısında, yük taşımacılığına ise herhangi bir kısıtlama getirilmezken, diğer kara sınır kapılarında, (Türkgözü/Vale, Aktaş/Kartsakhi) yolcu geçişleri mevcut düzenlemeler çerçevesinde devam edecek" denildi.

Bu önlemin, 15 Mart 2020 tarihi itibarıyla, Türkiye saati ile 17.00, Gürcistan saati ile 18.00'den itibaren geçerli olacağı, Türk ve Gürcü vatandaşları ile üçüncü ülke vatandaşlarına aynı şekilde uygulanacağı kaydedildi. Söz konusu önlemin geçici süreyle geçerli olacağı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.