Sarıkamışta CHPnin Eğitici EĞİTİMİ

Sarıkamış'ta CHP'nin Eğitici EĞİTİMİ

CHP Parti Okulu tarafından düzenlenen Eğitici Eğitimi, Kars-Ardahan-Iğdır illeri için Sarıkamış Ce-Mar Toprak Otel'de yapıldı.

A+A-

CHP Parti Okulu tarafından düzenlenen Eğitici Eğitimi, Kars-Ardahan-Iğdır illeri için Sarıkamış Ce-Mar Toprak Otel'de yapıldı.

3 gün süren eğitim programına katılan Eğitimden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Perihan Sarı, partililere hitaben bir konuşma yaparak, yaklaşık 1 yıldır süren Parti Okulu çalışmaları hakkında bilgi verdi.

PARTİ İÇİ GENEL EĞİTİM UYGULAMASINA GEÇİYORUZ

Kadınların ve gençlerin siyasete katılımının önemini vurgulayan Sarı, şunları söyledi: “Hepimiz CHP’li olmanın Cumhuriyet Halk Partisi’nin misyonerliğini taşımanın ve bu misyonerliğin farkındayız, bilincindeyiz. Ancak bu farklılığın, farkındalığın, bu bilinci ebedi kılmak için daha etkin kılmak için parti içinde söylem birliği, eylem birliği sağlayacak bir aracıya ihtiyacımız var. Parti içi eğitim çalışmalarını önümüzdeki dönem yapacağımız tüm faaliyetler için aradığımız ve belirttiğimiz bu nitelikleri üyelerimize kazandıracak şekilde bir çalışma uyguladık. Parti içi eğitim genel başkanımızın desteklediği önem verdiği ve parti içinde yaygınlaşmasını istediği çalışmalardan biridir. Bu en başta görevlendirilmiş bir parti olarak bir parti yöneticisi olarak geçtiğimiz Ekim ayından başlayarak parti okulu çalışmalarını planladık. Parti okulu olarak nitelendirdiğimiz okul Ankara’daki eski parti binasında yürütülen etkinlikler değil aynı zaman da parti içinde yürütülecek sistemin adıydı. Parti okulu planladığı çalışmalarla hem Ankara genel merkezde hem de tüm illerde ve ilçelerde yürütülecek bir yapı. Parti içinde parti eğitmenlerini eğiterek bundan sonra yapacağımız eğitimi onlarla sürdürmeyi planladık. İlçelere döndüğümüz zaman bu böyle sürecek. Temel üye eğitimini gerçekleştirmenin yanında aynı zamanda seçim zamanında olumlu olacaktır.

ZOR BİR GÖREV BİZİ BEKLİYOR

Zor bir göreviniz olacak. 50 yaşını geçmiş insanların artık bunu gençlere devir etmesi gerekiyor. Özellikle bu çalışmamızda genç arkadaşlara ihtiyaç vardır. Hükümetin bazı girişimleri söz konusu bir süre önce başlayan ve Cumhurbaşkanından geri dönen Cumhurbaşkanı tarafından Meclise iade edilen büyük şehirle ile ilgili yasa tasarısı seçimlerin erken alınması ile ilgili anayasa değişikliği şimdi yine gündemdedir. TBMM gündemine tekrar gelebilmesi için hükümet bir uzlaşma arayışı içinde önceki dönemlerde biliyorsunuz Cumhurbaşkanına gitmeden önce genel kurulda görüşülmeden önce ve Cumhurbaşkanı tarafından iade edilmeden önce bu anayasa değişikliğiyle ilgili durum. Hükümet MHP ile anlaşarak 27 Ekim tarihini belirleyerek bir değişiklik önerdi kurula ve genel kurulda bu öneriyi son turda anayasa değişikliğini referandum yoluyla gerçekleşebileceğini bir durumla ortaya koydu. Cumhurbaşkanımız da tekrar meclise iade ederek yeniden görüşülmesini isteyerek hükümete bir olanak yarattı. AKP milletvekilleri arkadaşlarımızla görüştüler partimizi ziyaret ettiler konuşma sonunda parti olarak AKP’nin getirdiği öneriyi değerlendirme aşamasındayız. AKP bugün ülkeyi anti demokratik bir şekilde yönetiyor. AKP Türkiye’yi siyasi ahlakı dışındaki bir anlayışa dayalı olarak yönetiyor. AKP doğru olmayan uygulamaları uygulayarak bu ülkeyi yönetmeyi düşünüyor. Anayasa değişikliği toplumsal uzlaşma gerektiren bir durumdur. Anayasa değişikliği iki partinin anlaşmasıyla ortaya çıkan bir durum olamaz. İşte bu nedenle meclisteki anayasa komisyonu uzlaşma temelindeki bir anlayışa dayalı sürdürüyor.

DAYATMAYA KARŞIYIZ

Bir yandan meclis anayasa konusunu değerlendirirken bir yandan hükümetin gerek yerel yönetim seçimleri ile ilgili gerek 18 yaş gibi konularla ilgili anayasa değişikliği gerektiren önerileri dayatmayla uygulamaya çalışması ahlaki değil siyasi ahlakla bağdaşmayan demokrasinin katılımcı yönüyle bağdaşmayan ve demokrasinin ilkeleriyle bağdaşmayan bir tutum. Biz AKP’nin bu tutumunu uzlaşım içinde taşıyacağı beklentisindeyiz. Hiç kuşkusuz biz ana muhalefet partisi olarak her durumda seçime hazırız. İçinden kaçmak ana muhalefet partilerine kabul edebileceği benimseyebileceği bir şey olamaz. Seçimden kaçmak gibi bir durumla nitelendirilmeyiz. Ancak biz dayatmaya da karşıyız. AKP’nin ortaya koyduğu bu dayatmada ana muhalefet partisi ile uzlaşmalar gerektirir. Hükümet bu konuda uzlaşma gerektiren konular alakalar. Bir yandan seçimi öne almak konusundaki istek ama hemen arkasından yerel seçimlerle ilgili yasa dayatması ciddi değişiklikler gerektiren bir yasa dayatması kabul edilebilir bir durum değil.”

Koordinatör Eğitimci Özden Akkiray da eğitimin özelliklerini ve hedeflerini paylaştığı programa; CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, Ardahan İl Başkanı İlimdar Senem ve Iğdır İl Başkanı İlhan Zor da katıldılar.

Derya Şentürk’ün okul sorumlusu olduğu bu eğitimde; Bahar Yalçın ve Özden Akkiray usta eğitici, Recep Durmuş ve Uğur Değermenci sınıf sorumlusu, Levent Turan, Barış Artantaş, Gülay Okumuş, Osman Dilber, Can İhsan Bozbaş ve Nurcan Göç ise danışman olarak görev aldılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.