1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Rus İstihbarat Gemisi Çanakkale Boğazı’ndan Geçti
Sarıkamışa Daha Kapsamlı Anma TÖRENİ

Sarıkamış'a Daha Kapsamlı Anma TÖRENİ

Kars Valisi Eyüp Tepe, bu yıl Sarıkamış şehitlerini daha kapsamlı bir programla anacaklarını belirtti.

A+A-

Kars Valisi Eyüp Tepe, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Sarıkamış şehitlerini daha kapsamlı bir programla anacaklarını belirtti.

Sarıkamış'ın yıllarca unutulmak istenen, farkında olunmak istenmeyen bir konumda olduğunu, son yıllarda devletin ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun dönüşümüyle Sarıkamış şehitlerini büyük törenlerle andıklarına dikkati çeken Tepe, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız geçmiş yıllardan çok daha fazla sayıda gencimizi Sarıkamış'a davet etti. Bakanlığımız bu yıl bize omuz vermek değil omuzuna alacak şekilde destek verecek şekilde 15 bin gencimizi Sarıkamış'a davet etti" dedi.

Tepe, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kente gelecek gençlerle ilgili uçuş ve seyahat programlarını da organize ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu yıl 15 bin misafirimiz olacak. 15 bin kişi yoğun, Sarıkamış'ın potansiyeli de malum. Bakanlığımızın koordinesiyle buraya uçaklarla, otobüslerle ve trenlerle 15-25 yaş kuşağında gençlerimiz gelecek. Diğer taraftan Erzurum'dan, Ardahan'dan, Ağrı'dan, Iğdır'dan kısaca çevre illerden de yoğun genç katılımı olacak. Amacımız Sarıkamış'ı daha bilinir kılmak, Sarıkamış şehitlerimizi daha güçlü bir şekilde anmak. Tabii ki eksikliklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda birkaç bin kişiyle yapılan bu etkinlik, 8.5 kilometrelik yürüyüş, bu yıl 15 bin kişiyle yapılacak."

"Bu davranışı çok anlamlı buldum"

Vali Tepe, kente gelecek 15 bin gencin konaklaması için arayış içerisine girdiklerini, Karslılardan bu gençleri evlerinde ağırlamaları konusunda talepler gelmeye başladığını söyledi.

Gösterilen davranışı çok anlamlı bulduğunu ifade eden Vali Tepe, "Biz bu arayış içindeyken öncelikle Sarıkamış ilçesinde daha sonra Kars merkezinde bazı vatandaşlarımız 'Bizler imkanlarımız dahilinde yardımcı olabiliriz' dediler. Kaymakamlığımıza ve bize müracaat ettiler. Doğrusu çok etkilendim. Bu girişimi çok anlamlı buldum. Daha sonra çok yüksek rakamlara ulaştı. Sarıkamış'ta 300 civarında ailemiz gençlerimizi evinde misafir etmek için müracaat etti. Bu iyi bir rakam. Kars'ımızda da var ama henüz o rakama ulaşamadık" diye konuştu.

Tepe, vatandaşların talepte bulunmaları durumunda evlerine gençlerden gönderebileceklerini belirterek, Kars ve Sarıkamış halkının gençlerle bir arada olmak istemesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.