1. HABERLER

  2. Sarıkamış ve Kağızman'a Afet KONUTU
Sarıkamış ve Kağızmana Afet KONUTU

Sarıkamış ve Kağızman'a Afet KONUTU

Sarıkamış ve Kağızman'da meydana gelen 'sel ve toprak kayması' sonucu evleri yıkılan hak sahibi olan vatandaşlara toplam 65 adet afet konutu yaptırıldı.

A+A-

Sarıkamış ve Kağızman'da meydana gelen "sel ve toprak kayması" sonucu evleri yıkılan hak sahibi olan vatandaşlara toplam 65 adet konut yaptırıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Aygan, “Evlerin geçici kabulü yapıldığını yakın zamanda da hak sahibi olan vatandaşlara teslim edileceğini söyledi.”

Oktay Aygan, “Sarıkamış’ta ki 65 tane konutumuz önemli bir aşmaya geldi yani bitirdik. Ayriyeten bir istinaf duvarımız vardı oda bitmek üzere. Yalnız orada su sıkıntısı olduğu için alt yapıyı eş zamanlı yapamadık. Elektrik, su, kanalizasyon işlerinde projelendirdik. Nasip olursa Ocak ayı itibariyle alt yapısını da ihaleye çıkaracağız. Şimdi geç tapu tutanaklarını da başkanlığımıza sunacağız. Başkanlığımızın talimatını aldıktan sonra konutların dağıtımına karar vereceğiz. Sarıkamış’ta yapımı devan eden 62 konutta 5 köyde bunlar yapılıyor. 4 köyde bulunan toplam 20-21 konutun yapımı tamamlandı. 8 tane konutun kısmen eksikleri var. Muhtemelen 10-15 gün içerisinde çok ince işleri kaldı. Onlar da bitirilip başkanlığımızın talimatıyla vatandaşlara teslim edilecek.”dedi.

Afet bilincinin yerleştirilmesi için okullarda öğrencilere eğitim verildiğine dikkat çeken Kars Afet ve Acil Durum Müdürü, ”İlk başta İl Merkezimizde tüm okullar da başlatmış olduğumuz konferanslar ve bunları pekiştirecek dokümanlarımız 8 tane ayrı içerikte broşürlerimiz dağıtıldı bitti. Bunun peşinden 7 tane ilçemizde tüm; ilkokul, ortaokul ve liselerin programlarını yaptık. Onlarda Aralık ayı başı itibariyle tamamlanmış oldu. Yine Aralık ayı sonuna kadar yatılı bölge okulları, beldelerde bulunan; ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki okullarda programlarımız devam ediyor. Bu gün Başgedikler köyünde temel afet bilincinin geliştirilmesi için değerli öğrencilerimize eğitim verdik ve eğitim materyallerini dağıttık. Aralık ayı sonuna kadar bu faaliyetlerimiz devam edecek. Daha sonrada2013 programına geçeceğiz.” diye konuştu.
Aygan Kağızman’daki program için ise şunları söyledi; “Kağızman’da bu sene ki programda olan Kara Güney 65 tane konutu tamamlandı. Dağıtım aşamasına geldi. Tabi geçmiş yıllara ait olanlarda var onlarında hak sahiplerini güncellemeye başladık. 12 tane konut için uygun yer bulduk. Diğer konutlar içinde uygun yer arayışımız devam ediyor. Bunları da 2013 yılına aldırıp yapımına başlatıyoruz.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.