1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Kars’ta Konferans Düzenlendi
Sarıkamış Anma Etkinlikleri BAŞLADI

Sarıkamış Anma Etkinlikleri BAŞLADI

'Sarıkamış Şehitleri 98. Yılı Anma Etkinlikleri' kapsamında düzenlenen 'Uluslararası Sarıkamış Sempozyumu' başladı.

A+A-

"Sarıkamış Şehitleri 98. Yılı Anma Etkinlikleri" kapsamında düzenlenen "Uluslararası Sarıkamış Sempozyumu" başladı.

Sempozyum Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Oktay Belli, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde bir otelde düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, iki yıl sonra 100. yılının anılacağı Sarıkamış Harekatı'nın etkinlikleriyle, şehitlerle birlikte olunacağını ve o hatıraların tekrar dillerde yer alacağını söyledi.

Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılına, sempozyumda akademisyenlerin yazacağı yazılarla ve daha geniş bilgiyle ulaşmak istediklerini vurgulayan Belli, "Biz hiçbir zaman su üzerine yazmayacağız, bunu kitaplaştıracağız. Çünkü şehitlerimiz için bu azdır" dedi.

Kendileri için bugünün özel bir gün olduğunu ifade eden Belli, "Biz her yıl 90 bin şehidimizle zaten buluşuyoruz. Şehitlerimizin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Ozanlarımızın şiirleriyle, ağıtlarıyla Sarıkamış şehitlerimizi ölümsüzleştireceğiz" diye konuştu.

Kars Valisi Eyüp Tepe de tarihin her döneminde bağımsızlığına, özgürlüğüne, vatan uğruna bile bile ölüme yürüyen, Sarıkamış destanını yazan bir neslin evlatları olduklarını belirterek, "Sempozyumun, Sarıkamış Harekatı'nın her yönüyle öğretilmesine ve bilinirliğinin artırılmasına, tarihe ışık tutmasına vesile olmasını diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı İlhan Özbilen ise 40 yıl Rus esaretinde kalan Sarıkamış'ın düşman işgalinden kurtarılması için 22 Aralık 1914 ve 8 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleştirilen seferde Türk ordusunun sert geçen kış şartlarına 90 bin Mehmet'i şehit verdiğini anımsatarak, gelinen noktada onlar için düzenlenen anma programının bir vefa göstergesi olduğunu söyledi.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş de Sarıkamış Harekatı'nın Çanakkale benzeri bir destan olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.