1. HABERLER

  2. Sakık'ın Sözleri Tansiyonu YÜKSELTTİ
Sakık'ın Sözleri Tansiyonu YÜKSELTTİ

Sakık'ın Sözleri Tansiyonu YÜKSELTTİ

CHP'nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği gensoru önergesi tartışmalarında BDP ve CHP arasında sert tartışma yaşandı.

A+A-
CHP'nin İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verdiği gensoru önergesi tartışmalarında BDP ve CHP arasında sert tartışma yaşandı.
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, CHP ile 1990 ve 1999 yıllarında yaptıkları görüşmeler hakkında bilgiler vermesi Meclis'te tansiyonu yükseltti.
Kürsüye gelen Sırrı Sakık, "1999 genel seçimlerine giderken bize CHP elçi gönderdi, 'Barajın altındayız, sizinle ittifak yapmaya hazırız' diye. Tanık söyleyeceğim. Ben, sayın Türk ve gelen heyet oturduk konuştuk. Elçiler, ‘Sayın Türk'ü, Sayın Sakık'ı, Sayın Yurttaş'ı kaldıramayız, bize 20 tane militan gönderin, onları aday gösterelim’’ iddiasında bulundu.
Sakık'ın bu sözleri CHP'lilerin sert tepki gösterdi. CHP sözcüsü Mustafa Özyürek, Sakık'ın doğru konuşmadığını belirterek, "Ben bu Bırrı Sakık'ın yalanını değerlendirmek istiyorum. Sayın Sakık 'Ben bildiklerimi anlatacağım' dedi, Habur'u anlatmadı, 1999'u saptırarak anlattı. Ben düzeltmek istiyorum" ifadelerini kulalndı.
CHP'nin yanıt vermesinden ardından kürsüye tekrar çıkan Sakık, görüşmenin detaylarını açıkladı: "Şunu herkes çok iyi bilsin, şu grup ve ben hiçkimseye yaranmak gibi bi derdimiz yok, boyun eğersek namerdiz. 1999 yılında sizin genel başkan yardımcınız ve yanında bir kişiyle Willy Brandt Sokağı'nda 1/1'e gelerek oturdular. 1999'da Eşref Erdemin evinde, 1999 ve 1990'ı da var. Biz birçok görüşmeyi biliriz. Biz o gün de çocuklarımızla ilgili bir tek sözcük ağzımızdan duydunuz mu, en zor koşuullarda yargılanırken bile çocuklarımıza sahip çıktık, zor süreçlerden geliyoruz. Sizin yeriniz belli, Erzincan, Silivri."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.